Avocatul Poporului sesizează Curtea Constituțională: Numirea unor procurori în DNA fără specializare în fapte de corupție restrânge dreptul la un proces echitabil

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 6 decembrie 2019, 20:37 Actualitate | Esenţial


Renate Weber
Foto: Agerpres
Avocata Poporului, Renate Weber, consideră că la Direcția Națională Anticorupție ar trebuie angajați doar procurori cu specializare în fapte de corupție, motiv pentru care a ridicat o excepție de neconstituționalitate pentru Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

UPDATE Admiterea acestei cereri ar putea conduce la anularea probelor într-o serie de dosare, la fel cum s-a întâmplat la completurile specializate.

„Cererea în sine este aberantă. Plecăm de la premisa că procurorii trebuie sa fie specializați în anumite tipuri de infracțiuni. Pe această logică vom avea nevoie de procurori specializați în violuri, în infracțiuni silvice sau în falsuri. Și apoi să cerem și judecătorilor asta. Dar probabil nu se va ajunge acolo întrucât nici Avocatul Poporului și nici Curții Constituționale nu le pasă de victimele violurilor sau de alte victime. Sunt interesați doar de anumiți "inculpați" sau "condamnați". Oricum, este încă o dovadă că în România justiția este subminată în continuare de autoritățile statului care, în loc să vegheze la atribuțiile lor legale, inventează găselnițe juridice pentru a distruge dosarele de corupție bine instrumentate", a declarat pentru HotNews.ro un magistrat, care a preferat să-și păstreze anonimatul.

Concret, Renate Weber este nemulțumită de modul în care a fost reformulat articolul 87 alin 2 din lege, prin OUG 92/2018 a ministrului Justiției din acea vreme, Tudorel Toader.

Ce prevede acest articol:
 • „Pentru a fi numiți în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, procurorii trebuie să nu fi fost sancționați disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproșabilă, cel puțin zece ani vechime în funcția de procuror sau judecător și să fi fost declarați admiși în urma unui concurs organizat de către comisia constituită în acel scop”.
Renate Weber arată că în OUG 43/2002 privind Departamentul Național Anticorupție se prevedea pe lângă alte condiții că procurorii trebuie să aibă „o pregătire specializată în combaterea infracțiunilor de corupție”. În legea de aprobare a acestei OUG sintagma a fost schimbată cu „calități și rezultate profesionale deosebite în combaterea infracțiunilor de corupție”.

Această prevedere este eliminată prin Legea 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și Justiției.

Renate Weber consideră că „noua configurare a condițiilor de eligibilitate a procurorilor„ „generează încălcarea competenței funcționale a organului de urmărire penală și sunt neconstituționale”.

„În consecință, participarea procurorului la actele de procedură trebuie să fie asigurată de către un procuror apt să exercite reprezentarea parchetului în fața instanței, deci un procuror competent din punct de vedere funcțional”. În sprijinul său, Renate Weber invocă decizia Curții Constituționale privind neconstituirea completurilor specializate în domeniul judecării.

În opinia sa, „în cazul în care urmărirea penală este efectuată de către un procuror care nu are specializarea necesară pentru reprezentarea Ministerului Public în actele pendinte, competența materială și funcțională a acestuia este grav viciată”.

„Astfel, în actuala reglementare, în opinia noastră, dreptul la un proces echitabil este afectat prin lipsa procurorilor specializați și respectiv competenți din punct de vedere funcțional în cadrul Direcției Naționale Anticorupție potrivit gradului de specializare avut în vedere pentru acest parchet”, se arata în sesizarea Avocatului Poporului către CCR.

„Ca atare, în opinia noastră, prevederile art.87 alin 2 din Legea 304/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, restrâng dreptul la un proces echitabil în cadrul procesului penal, întrucât numirea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție nu este condiționată de specializarea acestora pentru fapte de corupție. Omisiunea legiuitorului de a reglementa în cuprinsul soluției legislative criticate condiția specializării procurorilor pentru anchetarea faptelor de corupție are relevanță constituțională, prin încălcarea dreptului la un proces echitabil al justițiabililor”, mai arată Renate Weber, în această sesizare.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25521 vizualizari

 • +70 (80 voturi)    
  :-) (Vineri, 6 decembrie 2019, 20:43)

  Soljenitin [utilizator]

  In alta ordine de idei, avocatul penalilor, ca al poporului nu prea este, in ce conditii poate fi demis?
  • +22 (30 voturi)    
   da (Vineri, 6 decembrie 2019, 21:50)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   Demis de parlament pe sistema conducerii tvr.
  • -5 (39 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 6 decembrie 2019, 23:25)

   [anonim] i-a raspuns lui Soljenitin

  • +12 (18 voturi)    
   Avocatul "poporului" (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 9:18)

   Gelu007 [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   Am eu p intrebare mai buna, pe cand se va schimba legislatia astfel incat avocatul poporului sa fie ales de popor si nu numit de politic?
   • +4 (6 voturi)    
    Corect ! (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 14:10)

    democtrates [utilizator] i-a raspuns lui Gelu007

    Perfect de acord , avocatul poporului sa fie numit de popor prin alegeri ca si presedintele.
   • +3 (3 voturi)    
    Si cand (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 21:30)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Gelu007

    se va schimba felul in care este constituita Curtea
    Constitutionala ? Ar trebui mai intai desfiintat acest " cancer al Justitiei " , dupa cum bine a numit-o Paleologu.
  • +1 (3 voturi)    
   conditii incetare mandat (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 13:33)

   Mariana Alexandru [anonim] i-a raspuns lui Soljenitin

   Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului.
   Art.9
   1) Mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcție, incompatibilitate cu alte funcții publice sau private, imposibilitate de a-și îndeplini atribuțiile mai mult de 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces.
   (2) Revocarea din funcție a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituției și a legilor, se face de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.
   (3) Demisia, incompatibilitatea, imposibilitatea de îndeplinire a funcției sau decesul se constată de către birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în cel mult 10 zile de la apariția cauzei care determină încetarea mandatului Avocatului Poporului.
   • +2 (4 voturi)    
    Vise... (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 14:44)

    contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui Mariana Alexandru

    Deocamdata, Parlamentul "României" este la mâna PSD-ului si complicii sai : girueta UDMR, traseistii ALDE, Pro-România (PSD 2), "nationalitatile" vândute.
    Deci revocarea este doar un vis frumos.
    IESITI LA VOT !!! Si pentru locale si, mai ales, pentru parlamentarele viitoare.
 • +47 (55 voturi)    
  alt cap de topor psdist... (Vineri, 6 decembrie 2019, 20:44)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  alt cap de topor psdist...
  • +20 (26 voturi)    
   e cap si coada, simultan (Vineri, 6 decembrie 2019, 21:42)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Coana Weber are capacitate uimitoare de a se plasa simultan la cele doua extreme.
  • +7 (9 voturi)    
   după (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 12:17)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   mintea ei creață, procurorul judecă, nu judecătorul.
   Păi bine măi renate, dacă procuroul e prost, judecătorul îl scoate nevinovat pe corupt. Dacă nu, nu.
   Voi pesedaco-aldiștii aveți mintea calată pe jaf și corupție.
 • +51 (57 voturi)    
  OK, la ce articol/paragraf se refera? (Vineri, 6 decembrie 2019, 20:57)

  LiviuX [utilizator]

  Ca nu stiu in Constitutie sa existe vreun paragraf care sa spuna asa ceva. Deci care se incalca? Ca sa nu mai spun ca nu stiu ca la vreo facultate de drept sa existe vreo sectie "Judecatori/procurori in coruptie" sau in furturi, sau in violuri, etc. Unde se pot face aceste specializari?
  • +20 (32 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 6 decembrie 2019, 21:07)

   [anonim] i-a raspuns lui LiviuX

  • +28 (36 voturi)    
   Ea știa ce are de făcut (Vineri, 6 decembrie 2019, 21:22)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   din momentul în care a fost numită de PSD,
  • +22 (28 voturi)    
   Interesant (Vineri, 6 decembrie 2019, 22:04)

   Caligula [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   Daca procurorul e competent, e o sansa mai mare de achitare.

   Asta e mai degraba o incercare de a limita activitatea DNA. Ce insemna "specializati"? Au lucrat in domeniu, au participat la cursuri de specializare? Care cursuri sunt acreditate, ce in inseamna experienta?
   • +12 (16 voturi)    
    Corectie (Vineri, 6 decembrie 2019, 22:45)

    Caligula [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

    Daca procurorul e incompetent, e o sansa mai mare de achitare.
 • +34 (42 voturi)    
  Doamne fere (Vineri, 6 decembrie 2019, 21:00)

  mitg [utilizator]

  De mumia asta a lu tariceanu ne poate scapa cineva???
 • +38 (44 voturi)    
  incredibil (Vineri, 6 decembrie 2019, 21:01)

  sov [utilizator]

  Avocatul poporului unde isi obtine specilaizarea in ale poporului? Sau judecatorii constitutionali in ale Constitutiei? Voi chiar vreti sa intoarceti tara asta cu capul in jos numai ca sa faceti jocul bashtanilor?
 • +26 (32 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 6 decembrie 2019, 21:05)

  [anonim]

  • 0 (2 voturi)    
   specializarile se fac la INM (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 13:14)

   Mariana Alexandru [anonim] i-a raspuns lui

   Se pare ca specializarile se fac la Institutul National al Magistraturii , iar acestea sunt : drept civil, drept penal, drept comercial, drept administrativ, drept financiar şi fiscal, dreptul muncii, dreptul familiei, drept internaţional privat .
   INM-ul tocmai are in derulare un concurs :Concursul sau examenul pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor la curţile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecătorii, organizat în perioada octombrie – decembrie 2019 (data publicarii: 15.10.2019)
 • +16 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 6 decembrie 2019, 21:19)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   scuze, pe ce functii e Tudorel Toader? (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 20:37)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui

   Adica ce spui e cunoscut de mult. Solutia sunt alegeri anticipate.
   Dar totusi nu inteleg ce functii are acum javra de Tudorel?
  • 0 (0 voturi)    
   Nu-l uita (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 21:39)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui

   pe Valer Dorneanu !
 • +27 (35 voturi)    
  Aiurea (Vineri, 6 decembrie 2019, 21:25)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ex-mâncatoarea de r*t de la latrine, aldista ajunsa avocta infractorilor, mai da odata cu bata in balta. Un gunoi!
 • +27 (33 voturi)    
  renate weber (Vineri, 6 decembrie 2019, 21:34)

  thebblack [utilizator]

  avoocatul poporului? care popor? vecin si prieten sovietic?
  • +7 (13 voturi)    
   Vezi bine (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 2:24)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui thebblack

   le pare rau dupa vremurile bune, in care beau naut in loc de cafea, injurau vestul putred si tineau isonul unui analfabet. Analfabeti fiind si ei.
   Ticalosia se plateste.
 • +24 (32 voturi)    
  altă prostie deșteaptă (Vineri, 6 decembrie 2019, 21:39)

  MG [utilizator]

  Procurorul este procuror; poate acoperi tot ce inseamnă urmprire penală; SPECIALIZAREA îl face mai performant in URMĂRIREA faptelor nu în probarea lor.

  altă dăncilă care va duce limitarea accesul în funcții înalte a coafurilor retrograde
  • +2 (2 voturi)    
   judecata echitabila (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 23:28)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui MG

   este facuta de instanta de judecata.
   procurorul poate instrui un dosar prost, dar acel dosar va fi judecat de un tribunal, o curte de justitie.
   atata timp ca se respecta dreptul acuzatullui la o aparare corecta, la accesul la probele din dosar si posibilitatea sa aduca probe in favoarea sa, eventualele greseli ale procurorilor pot fi corectate in dezbaterile din timpul procesului.
   tovarasa asta numai baga betze'n roate/
   si greu poate fi data deoparte inainte de alegerile palavramentare, de o noua majoritate.
 • +16 (24 voturi)    
  nimeni: nimic (Vineri, 6 decembrie 2019, 22:02)

  maferescdeciuma [utilizator]

  renate weber: procurorii pot ancheta doar faptele pe care s-au specializat

  umflata asta nu-si da seama ca infractorii prefera un procuror care bajbaie un caz, fiindca nu stie sa puna cap la cap toate probele, decat unul care mananca pe paine un anumit domeniu.

  dar lasand asta la o parte, cum poate fi incalcat dreptul la un proces echitabil? din ce stiu eu judecatorul ia decizia pe baza probelor, atat timp cat probele sunt admisibile in instanta, unde e problema?
 • +21 (27 voturi)    
  !!! (Vineri, 6 decembrie 2019, 22:04)

  Dansaiezecisiopt [utilizator]

  De unde tot apar ăștia,Doamne?
  • +19 (25 voturi)    
   Cum de unde? (Vineri, 6 decembrie 2019, 23:31)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Dansaiezecisiopt

   Din Ciuma Rosie, adica din gașca de hoti si complici de-ai lor. In particular din magistratii ceusisti securiști infiltrati in societatea civila si in institutiile statului - cum e si aceasta RW
 • +19 (23 voturi)    
  Drepturile omului (Vineri, 6 decembrie 2019, 23:01)

  Jolly Roger [utilizator]

  Si eu am o nemultumire.
  O nemultumire legata de drepturile oamenilor corecti, cinstiti si care isi vad de viata lor. Si care sunt talhariti, ucisi de catre infractori eliberati din puscariii de catre unii care considera ca drepturile infractorilor sunt mai presus de a oamenilor normali.

  Ma duce cu gandul la povestea lui Nastratin, cand acesta este palmuit de un vecin si isi cauta dreptatea in justitie. Iar judecatorul, bun prieten cu acuzatul, da sentinta zambind - "sa i se plateasca 5 bani pentru palma primita".

  La care Nastratin inainteaza catre judecator si ii f#$# o palma cu sete zicandu-i "apoi... sa va dea dumneavoastra cei 5 bani"!
 • +13 (17 voturi)    
  Procurorul? (Vineri, 6 decembrie 2019, 23:45)

  AdrianBorza [utilizator]

  Procurorul e acuzatorul; daca nu ar fi competent in fapte de coruptie atunci acuzatii ar scapa mai usor, e in favoarea lor. Sesizeaza CC pentru ca scapa coruptii prea usor? Ala nu e tocmai proces inechitabil, din punctul lor de vedere.
 • -8 (18 voturi)    
  Sa citim: (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 0:29)

  Mironescu Valeriu [anonim]

  în OUG 43/2002 privind Departamentul Național Anticorupție se prevedea pe lângă alte condiții că procurorii trebuie să aibă „o pregătire specializată în combaterea infracțiunilor de corupție”.
  Credeti ca daca nu existau conditii pentru "pregatire specializata" s-ar mai fi stipulat in OUG acest lucru?
  Si apoi nu dorim cu totii ca pe un anumit post sa fie omul cel mai potrivit? Aceasta OUG nu este opera Avocatului Poporului, iar eu consider ca este buna.
  • 0 (0 voturi)    
   Vorbesti aiurea... (Luni, 9 decembrie 2019, 14:30)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Mironescu Valeriu

   Da, toata lumea stie ca specializarea e buna si ar si trebui sa dea rezulatate mai bune. Problema e unde se poate face aceasta specializare. Asta e de fapt una din problemele de aici! Poti da un exemplu de institut de invatamant superior, post-superior, cara sa aiba asa o sectie/specializare, care poate da o diploma in acest sens (aprobata si legala evident)? A doua problema e cea de Constitutionalitate. Nici un articol, paragraf din Constitutie nu prevede asa ceva.Daca nu esti de acord, prezinta-l aici!
 • +11 (19 voturi)    
  naparca (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 1:20)

  c8 [utilizator]

  primeste 10.5 * 2080 (salariul minim) = 21 840 lei pe luna (brut)
  • +6 (14 voturi)    
   Asteia daca-i dai un pistol si-un costum maoist (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 2:27)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui c8

   si-o duci in anii 50, ai pauker.
 • +6 (10 voturi)    
  abuzul? (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 1:21)

  Laurentiu78 [utilizator]

  Lasand deaoparte comentariile sufletiste...nu sunt in sistemul jurist de speta...dar jocul e sa scoata abuzul de functie de sub sfera DNA?...caci nu mai e definit ca si coruptie per se?
 • +13 (19 voturi)    
  si mai ales avocatul trebuie sa fie specializat (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 3:13)

  ics_11 [utilizator]

  weber creeaza paradoxul procurorului : ca sa fie specializat in fapte de coruptie, un procuror proaspat iesit de pe bancile scolii va trebui sa ancheteze fapte de coruptie. dar, conform solicitarii lui weber, el nu poate ancheta fapte de coruptie pentru ca nu este specializat in asa ceva. deci cum poate deveni un tanar procuror specialist in acte de coruptie ?!
  pe de alta parte, daca este necesar ca procurorul sa fie specializat in fapte de coruptie (de exemplu sa fi terminat facultatea de coruptie sau macar sa fi luat sau sa fi dat o spaga in cariera lui asa cum spunea cineva mai sus, certificata printr-o hotarare de condamnare definitiva) atunci, pentru a se asigura un proces echitabil, cu atat mai mult AVOCATUL trebuie sa fie specializat in fapte de coruptie, in special cel numit din oficiu. si iarasi apare intrebarea cum poate deveni fi un proaspat avocat specialist in fapte de coruptie ?!
  se pare ca o solutie este ca avocatul sa dea spaga procurorului in fata judecatorului si in acest fel toti trei devin specializati in astfel de fapte si apoi pot sa-si faca meseria :)
  • +4 (10 voturi)    
   Tare! (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 7:17)

   DurAndrei [utilizator] i-a raspuns lui ics_11

   Cel mai tare comentariu pana acum!!! As adauga acelasi lucru si pentru fapta de viol, fapta de talharie, s.a.m.d. Propun ca pentru fiecare infractiune sa existe procurori/avocati/judecatori specializati, nu???
 • +3 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 7:45)

  [anonim]

 • +6 (12 voturi)    
  Dar Adina?... (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 7:55)

  barba-neagra [utilizator]

  Bine-bine, ne-am lamurit, toti trebuie sa aiba o specializare, inclusiv Weber trebuie sa fie specializata in treburile pentru care a fot NUMITA de o gasca politica. Dar procurorii care ancheteaza alti procurori pe teme de coruptie nu trebuie si ei sa fie specializati in coruptie? Ce ne facem cu SIIJ???? Adina Florea s-a retras pentru ca PARTIDUL SI-A RETRAS SPRIJINUL. Ati mai auzit de asa ceva? Ce spune dna Garbovan despre independenta si specializarea SIIJ?
 • +3 (11 voturi)    
  Avocatul... (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 8:23)

  Stef_and [utilizator]

  Avocatul poporului===avocatul infractorilor.
  O persoana ===ciorbitul de Ciorbea - nu fac nimic - inutili - ii platim degeaba.
 • +3 (11 voturi)    
  specializati in coruptie (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 8:40)

  Kosmos [utilizator]

  Asta trebuie luata pe sus si aruncata in tomberon
 • -3 (7 voturi)    
  competenta functionala a organului... (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 9:01)

  demaGOGU [utilizator]

  ...chiar e nevoie de o deciziei a CCR ptr ca legea sa specifice evidenta ca un procuror anticoruptie trebuie sa fi e specializat in , og well, anticoruptie?

  stupid people.
  • +2 (2 voturi)    
   pai Gogule, parca pana acum doua saptamani (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 21:04)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Coruptia era o chestie inventata de DNA. Ea nu exista realmente, era o creatie a statului paralel.
   Si ia zi, nu cumva trebuie o decizie a CCR ca nu un infractor, o well, corupt, sa fie specializat in astfel de fapte?
   Fiindca daca dam drumul oricarui neica nimeni condamnat pentru infractiuni la legea electorala sa se bage in fapte de coruptie uite unde ajungem!
 • -5 (11 voturi)    
  magistratul ce a dorit să îşi păstreze anonimatul (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 9:24)

  let_s_twist_again [utilizator]

  este fie dobitoc, fie - mult mai probabil - din specia ticăloasă a procurorilor băsişti "specializaţi" exclusiv în abuzuri şi poliţie politică, motiv pt. care tot invocă independenţa justiţiei - adică să nu fie verificaţi de nimeni şi să taie & spânzure în continuare după bunul plac... de asta le stă în gât şi secţia specială.
  ce are dna cu violurile ? sau cu jaful silvic ?

  ar fi imperios necesar un corp de procurori reînnoit 100% - nimic păstrat dintre cei actuali !
 • +2 (8 voturi)    
  Specializati (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 9:26)

  nlln [utilizator]

  in fapte de coruptie sunt infractorii.
  Procurorii trebuie doar sa ii cerceteze.

  Am simtit pe pielea noastra cat de specializati sunt judecatorii de la CCRul PSDist.

  Am simtit pe pielea nostra supraspecializarea lui Ciobea in a nu isi face treaba.

  Nici d-na in cauza nu cred ca s-a specializat in a-si indeplini atributiile transmise de la Ciorbea.
  Daca ascultam declaratiile d-nei, inainte de a ajunge sa reprezinte poporul, Avocatul Poporului, avem siguranta ca nu este omul potrivit in acea functie.

  Asteptam cu nerabdare sa fie schimbata.

  Acolo trebuie numita o persoana in afara intereselor politice.
  • -3 (5 voturi)    
   dar despre zegrean, fost şef la ccr care l-a (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 11:04)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui nlln

   scăpat pe băsescu de demitere prin "erată" de ce nu zici? sau priveşti lucrurile prin filtru şi vezi doar într-o singură direcţie ?
   • +3 (3 voturi)    
    ? (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 16:21)

    nlln [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

    Tu citesti sau iti imaginezi ca ai citit?
    Despre Zegrean nu am scris nici de bine nici de rau.
    Basescu nici atat.
    M-am referit la actuala CCR si actualul Avocat al Poporului

    Si Weber si judecatorii CCR si-au dovedit " profesionalismul".
 • +3 (9 voturi)    
  Ales! (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 9:32)

  nlln [utilizator]

  Sa ne alegem Avocatul Poporului!
  Prin vot!

  Fiecare sa isi depuna candidatura, sa ne explice clar ce idee are despre functia pe care o doreste, ce vrea sa obtina si cum.

  Ciorbea a fost o nulitate, aceasta Weber este alta nulitate.
  Nu noi i-am ales dar ei au pretentia ca ne reprezinta si totusi noi suntem convinsi ca NU ne reprezinta.
  De ce ocupa acel post?
  Noi, cetatenii , avem dreptul ca Avocatul Poporului sa ne reprezinte interesele si sa ne apere drepturile?
  • -6 (8 voturi)    
   şi tu reprezinţi pe "noi cetăţenii" ? (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 11:07)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui nlln

   excluzi posibilitatea ca alţii să gândească diferit decât tine ? sau eşti adept al totalitarismului ?
   • +2 (2 voturi)    
    ? (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 16:16)

    nlln [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

    Cum am exclus posibilitatea ca altii sa gandeasca diferit? Unde?
    Totalitarism? De unde pana unde?
    Testul Pisa .....
    Unii nu inteleg ceea ce citesc.
 • -2 (6 voturi)    
  Trăiască (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 9:35)

  Ilenuca1 [utilizator]

  PSD şi Tăriceanul cu partidul său balama, penelişti la loc în kurând, doamnă!
  • -5 (7 voturi)    
   te înşeli... (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 11:10)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Ilenuca1

   votanţii alde sunt exact vechii votanţi pnl (de până acum 5,5 ani) care nu au înghiţit găluşca fuziunii cu ciuma portocalie (mult mai atroce decât cea roşie !)
   chiar dacă prin absurd tăriceanu s-ar întoarce în pnl, asta nu înseamnă că votanţii alde vor mai vota pnl...
   • +2 (2 voturi)    
    Taricene, bubui... (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 21:13)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

    Votantii ALDE sunt niste fraieri care cred ca Tariceanu le-a marit ceva in anii guvernarii de pana in 2008. Si sunt toti votantii PSD-ului. PSD-ul si-a completat turma cu fostii PRM-isti si de-aia si-a conservat numarul de fraieri.
    cat despre madam Weber, ia-o domne acasa daca e asa geniala. De-o omleta s-o pricepe.
   • 0 (0 voturi)    
    politrucienii (Luni, 9 decembrie 2019, 10:05)

    Ilenuca1 [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

    Votantii ALDE au parasit PNL ca sa fie la Putere cu PSD-ul. Acum vor dori sa revina, in frunte cu aleşii lor, la cei tradati. (Demonizarea pdl a fost la indemana, manipulatorie, scopul era accederea Tariceanului la ciolanul Puterii, alaturi de Dragnea @ comp., - niste copii fata de pdl, nu-i aşa?.) Apoi, Tariceanu va ajunge din nou in fruntea PNL, imediat ce Orban va pierde din sprijin şi se va reinstitui guvernarea pnl cu sprijin pdsr...
 • -4 (4 voturi)    
  Răfuiala Băsescu Kovesi (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 12:23)

  muvis [utilizator]

  Președintele Băsescu nu renunță la răzbunare, nu? N-am văzut-o pe Kovesi îngenuncheată în fața CE, așa cum atât de sigur pe el ne anunța, și acum încearcă alaturi de infractorii demnitari sa îngenuncheze instituția.
 • +3 (5 voturi)    
  Nu renuntati la jocuri politice? (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 12:39)

  radu222 [utilizator]

  In primul rand ar trebui sa se stabileasca criterii clare pentru judecatorii de la Curtea Constitutionala. Pe langa faptul ca ar trebui sa fie constitutionalisti cu experienta, ar trebui sa nu planeze asupra lor nici o banuiala de partizanat politic. Cati din judecatorii actuali de la CCR indeplinesc aceste doua minime conditii?
 • +2 (6 voturi)    
  Corect! (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 13:42)

  Ion_RoaitaDA [utilizator]

  Trebuie fiecare procuror specializat pe persoana respectiva: Dragnea, Nastase, Badalau, ca poate au alte apetente/caracteristici proprii, si nu trebuie sa le amestecam, nu?
  • -3 (5 voturi)    
   viitorul presedinte... (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 15:35)

   muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui Ion_RoaitaDA

   a.nastase o sa fie viitorul presedinte ,ii are la degetu' mic pe toti presii de pana acum ! cel mai titrat si cu IQ -ul cel ami mare , o sa ne faca primii din evropa si o sa conducem acest turn babel facut de franta si nemtzia acum 60 de ani ,pentru ca restu sa fie slugile lor ! uitati-va la piticu' ala gerontofil de macrou , ce aere isi da , parca ar fi l.....u ' principesei ! te apuca rasu'!
   • 0 (0 voturi)    
    Da, mai Gica, (Duminică, 8 decembrie 2019, 10:55)

    John M. [utilizator] i-a raspuns lui muscha mbanana

    dar aia e Franta, ma, tara cu cea mai inalta statura culturala din lume, iar tu traiesti intr-un C.A.P. parasit, tot in noroaie, cu WC-ul in fundul curtii si zgribulit de frig iarna pe langa soba cu lemnele furate din livada de pruni a vecinilor.
 • -6 (6 voturi)    
  PSD taie si nspanzura... (Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 15:30)

  muscha mbanana [utilizator]

  guvernul "sica mandolina " e unul de forma fara fond ,la putere sant PSD si UDMR ! asa ca nu va mai strofocati atat ,nici voi nici diasporezii ! cat despre cei din afara , care au plecat sa efectueze servicii mizerabile pe care cetatenii din respectivele tari nici nu s-ar atinge , cum se poate ca unl plecat de 20 de ani din tara , sa-mi aleaga mie roman cinstit si onest patriot , un presedinte ca ciolanis , bugetar din tata-n fiu ,acum "liberal" ! daca a dat meditatii fara sa plateasca impozite , se cheama ca a avut o profesie liberala ?de unde si pana unde a fost liberal si el si sica mandolina care acum are salariu de 5 ori mai mare ! asa o fi si la nemtzi ?
  • +1 (1 vot)    
   Si inca ceva... (Duminică, 8 decembrie 2019, 11:06)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui muscha mbanana

   Cand ne strangeam la revelioane la vreo sala inchiriata in Cleveland, Ohio, toti cei 30-40 de emigranti romani din anii 60 si 70, specialisti ajunsi in pozitii de top in mari companii americane, aveam printre noi mai multi experti decat a avut vreodata vreun guvern post 1989 din Romania. Te-au pacalit, ma, aia care ti-au spus ca romanii le matura strazile la aia din Occident. N-am voie sa dau nume fara permisia lor, dar te asigur ca la multi dintre noi de la acele petreceri americanii le aduceau cafeaua dimineata.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by