Premierul Ludovic Orban merge și vineri la Cotroceni, pentru o nouă întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, pentru a continua analiza ministerelor. La discuții vor merge și vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Iohannis si OrbanFoto: Hotnews

Întrevederea de la Cotroceni va avea loc la ora 10.00, la Palatul Cotroceni, potrivit agendei oficiale a premierului. Discuțiile vizează analiza situației ministerelor la o lună de la învestirea Guvernului.

Orban a mers și joi la Cotroceni pentru discuții cu Iohannis vizând situația ministerelor Muncii, Mediului, Tineretului și Sportului. Premierul a susținut că este normal să existe un dialog permanent între Guvern și Președinție.

"Este firesc ca între președinte și Guvern, ambele ramuri ale puterii executive în stat, să existe un dialog permanent, o colaborare, o coordonare a politicilor publice, a acțiunilor și asta se întâmplă”, a declarat Ludovic Orban după întâlnirea cu Klaus Iohannis.

Un subiect care ar putea fi abordat vizează bugetul de stat, în contextul în care Ludovic Orban ar vrea să vină cu proiectul de buget în Parlament, iar Klaus Iohannis ar vrea o asumare a răspunderii de către Guvern.