Călătorii care au circulat vineri dimineață cu metroul în direcția Anghel Saligny au apăsat butonul de panică și au deschis geamurile, reclamând un fumul dens în vagoane. La câteva ore de la incident, Metrorex a precizat că a fost vorba despre "o degajare de praf"prin sistemul de ventilație, la stația Eroilor, acolo unde au loc lucrări.

MetrouFoto: frf.ro

Un călător a apăsat vineri, la ora 08:39, butonul de alarmă pentru a anunța o degajare de fum în salonul trenului ce mergea în direcția Preciziei, pe Magistrala 1 de metrou. Martori citați de Mediafax spuneau că un fum dens a apărut în ultimele vagoane ale metroului care circula în direcția Anghel Saligny, iar călătorii au deschis toate geamurile.

La câteva ore de la incident, Metrorex a precizat că a fost o degajare de praf introdusă prin sistemul de ventilație, la stația Eroilor.

"Echipele Metrorex au verificat starea tehnică a trenului și astfel nu s-a confirmat sesizarea de degajare de fum, fiind vorba despre o degajare de praf, introdusă în salonul trenului prin sistemul de ventilație, la stația Eroilor, întrucât în zona respectivă se desfășoară lucrări", au transmis reprezentanții Metrorex, printr-un comunicat de presă.

Circulația trenurilor de metrou nu a suferit modificări și siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment, mai arată Metrorex.