​Coreea de Nord și-a reluat atacurile verbale la adresa președintelui SUA, Donald Trump, spunând despre liderul de la Casa Albă că ar trebui ”să fie diagnosticat cu o recidiva a decreptitudinii unui personaj senil", informează postul BBC News, citat de Mediafax.

Trump si Kim Jong Un, la HanoiFoto: Captura YouTube

Afirmațiile au fost făcute de ministrul afacerilor externe. Atacul verbal al Phenianului vine după ce liderul de la Casa Albă a amenințat cu acțiuni militare împotriva Coreei de Nord.

Este pentru prima dată după mai bine de un an când Coreea de Nord îl critică deschis pe Donald Trump, potrivit BBC.

Trump s-a întâlnit de trei ori cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, însă discuțiile pe tema denuclearizarea Coreei au intrat în impas după summitul bilateral din Vietnam, din luna februarie.

Coreea de Nord a început să testeze din nou rachete balistice cu raze scurte de acțiune, iar limbajul ostil între cele două țări a revenit.

Marți, cu ocazia summitului NATO din Marea Britanie, Trump l-a numit, din nou, "omul rachetă" pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, și a spus că Statele Unite își rezervă dreptul de a folosi forța militară împotriva Phenianului.

Ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord, Choe Son-hui, a avertizat că "războiul cuvintelor" de acum doi ani se poate relua, potrivit unui comunicat difuzat de agenția oficială de știri a Phenianului, KCNA.

"Dacă un limbaj sau o expresie care stârnește o atmosferă de confruntare este folosit din nou în mod voluntar la un moment crucial, atunci problema trebuie diagnosticată ca o recidivă a decreptitudinii unui personaj senil".

În 2017, Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un "nebun", după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este "senil" şi "deranjat mental". Anterior, Donald Trump avertizase că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.