Peste 250 de profesori, consilieri şcolari, studenţi, experţi în educaţie, factori decizionali şi reprezentanţi ai şcolilor, ai universităţilor şi ai institutelor de cercetare vor participa, de vineri până duminică, la cea de-a III-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Comunităţii „Educaţie pentru Ştiinţe", care se va desfăşura la Biblioteca Naţională de Fizică din Măgurele, informează Agerpres.

ScienceFoto: thebluediamondgallery.com

Conferinţa este organizată printr-un parteneriat între Universitatea din Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Universitatea Maritimă din Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi, în cadrul panelului de experţi „Educaţie pentru ştiinţe şi tehnologii, experienţe, practici - comunitate” se va dezbate relaţia dintre educaţia pentru ştiinţe şi tehnologii, cercetare-dezvoltare-inovare şi mediul de afaceri.

Evenimentul include şi patru mese rotunde la care se vor aborda tematici relevante pentru dezbaterile de actualitate din educaţie: „Pedagogii inovative”, „Şcoala incluzivă. Educaţie de calitate pentru toţi copiii”, „Consilierea şcolară şi în carieră, încotro? Un parteneriat activ pentru dezvoltarea carierelor” şi „Întâlnirea societăţilor profesionale de ştiinţe, partenere CNCES 2019”.

La atelierele interactive se va discuta despre automatizare şi integrarea tehnologiei în predare, experimente cosmice şi povestea Pământului, bune practici de participare a comunităţii în consilierea şcolară şi metode de sprijinire a identităţii vocaţionale a elevilor.

Pe lângă sesiuni plenare, ateliere, mese rotunde, prezentări de proiecte şi lucrări ştiinţifice, evenimentul propune participanţilor şi vizite la institutele de cercetare de pe platforma Măgurele.