Din acest weekend vor fi deschise mai multe pârtii la Sinaia, la Bușteni și Azuga, dar și pârtia de săniuş din Poiana Braşov, după ce în ultimele zile au funcționat tunurile de zăpadă artificială.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Primăriei Brașov, pârtia de săniuş din Poiană se va deschide sâmbătă, după ce în ultimele zile au funcționat tunurile de producere a zăpezii artificiale.

Tarifele de acces au rămas neschimbate față de anul trecut, fiind cuprinse între 30 şi 60 de lei. Turiştii pot opta pentru accesul în snowpark pentru una, două, trei ore sau o zi întreagă. Copiii beneficiază de reducere, tarifele pentru ei fiind între 25 şi 45 de lei.

Și la Sinaia de vineri vor fi deschise două pârtii în Valea Soarelui: Lăptici 1 și Lăptici 2, ambele deservite de Telescaunul Soarelui și ambele cu o lungime de aproximativ 2 kilometri, potrivit anunțului de pe pagina de Facebook Gondola Sinaia.

Stratul de zăpadă pe pârtiile menționate este de aproximativ 40 de centrimetri, în mare parte artificială.

Programul instalațiilor în weekend: Gondola Sinaia: 09.00 - 17.00 / Gondola Carp: 09.30 - 16.30 / Telescaunul Soarelui: 09.30 - 16.00. Tarifele au rămas aceleași ca în anii trecuți.

Și la Bușteni, la Kalinderu, va fi deschisă partea superioară a domeniului schiabil cu pârtia de săniuș și cu noua pârtie pentru schi deservită de o bandă transportoare de 240 de metri.

Program: sâmbătă și duminică, între orele 9.00-17.00

La Azuga, au fost înzăpezite trei pârtii pentru începători: cea deservită de banda la Sorica, pârtia Cazacu începători deservită de babyschi și pârtia de începători Fun Park Azuga. Pârtia Sorica și Cazacu desevite de teleschi și telegondolă sunt în curs de înzăpezire, potrivit anunțului de pe pagina de Facebook Ski Azuga.