Elevii școlilor din comuna Scoarța, județul Gorj, îngheață în clase pentru că nimeni nu are cine să taie lemnele din curtea școlii. "Părinții s-au boierit și nu mai ajută", spune directorul uneia din școli.

Lemne de focFoto: pixabay.com

Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, spune că în acest an au fost plătiți 30.000 de lei pentru aprovizionarea cu lemne a celor trei școli din comună - două gimnaziale și una generală. Acum, însă, a descoperit că nu are cine să le taie, susținând că părinții "nu mai sunt dispuși să sară în ajutor", iar numărul beneficiarilor de ajutoare sociale este mult mai mic față de anii trecuți.

"Nu avem cu cine. Am apelat și la niște prieteni, sâmbătă avem acțiune la ora 09.00, la școală, la Scoarța, să le tăiem. Deja vorbeam cu femeia de serviciu să fie acolo, că mai vin doi-trei bărbați cu drujbele. Inclusiv eu particip. Ce să facem, dacă nu are cine? Am apelat la părinți, nu au venit, am apelat chiar la începutul școlii să reabilităm grupul social în curte, nu au venit. Am găsit înțelegere în altă parte, la unitatea militară de exemplu. Gratuit, voluntar", a declarat pentru Mediafax primarul din Scoarța.

Directorul Școlii Gimnaziale Scoarța, Alina Bobei, spune că îngrijitorul școlii ar putea să se ocupe de tăierea lemnelor, dar nu poate singur pentru că sunt foarte groase. El afirmă că primarul mai trimitea școlii beneficiari ai ajutorului social, dar acum nu mai are pe cine.

"Părinții nu prea. Părinții s-au boierit, cică e obligația Primăriei, a școlii, nu e a lor. Unii dintre ei ne-au ajutat, am avut aici ceva de făcut de construit și ne-au ajutat, au venit fără bani, dar nu putem să abuzăm de ei întodeauna”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Scoarța.