Procurorii DIICOT fac percheziții în șase județe, fiind vizată o grupare care trafica droguri pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest. Ancheta are legătură cu destructurarea unei rețele de traficanți în Franța, în care sunt implicați și români. Captura făcută de autoritățile franceze este de 5.000 de kilograme de cannabis.

DIICOTFoto: DIICOT

Potrivit DIICOT, procurorii și polițiștii au făcut 13 percheziții în județele Caraș-Severin, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava, într-un dosar vizând destructurarea unei grupări formate din șapte persoane suspectate de trafic de droguri de risc, import/export de droguri de risc și spălare de bani.

Anchetatorii spun că în perioada aprilie - iunie 2018 o grupare internațională de trafic de droguri, formată și din români, care ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest, a fost destructurată de autoritățile franceze. În urma acțiunilor din Franța, 10 persoane au fost arestate și au fost capturate aproximativ 5.000 de kilograme de cannabis.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 13 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate pentru un imobil și camioane. Au fost puse în executare 7 mandate de aducere și un mandat european de arestare.

La percheziții au participat și 4 ofițeri de poliție francezi, ofițerul de legătură francez la București, precum și magistratul de legătură al Ambasadei Franței la București. Delegația franceză a luat parte punctual la activitățile care au fost efectuate pe raza județelor Caraș-Severin și Mehedinți.