În primăvară va începe construcţia uzinei BMW de la Debrecen, a transmis marți compania, într-un comunicat pentru agenţia ungară de presă MTI, citată de Rador. Lucrările de pregătire a construcţiei uzinei se desfăşoară conform planului, municipalitatea din Debrecen execută lucrările de pregătire în zona industrială care se află la periferia nord-estică a oraşului, se arată în comunicat.

Intr-o fabrica BMWFoto: BMW

Potrivit documentului, echipa Grupului BMW va lansa în săptămânile ce urmează o campanie de recrutare, la Debrecen, ce va fi extinsă în 2020 pe întregul teritoriu al judeţului Hajdú-Bihar.

Michele Melchiorre, directorul executiv al BMW Manufacturing Hungary Kft., a apreciat că oraşul Debrecen a fost o alegere perfectă:

„Lucrările de terasament au fost începute la sfârşitul anului 2018: utilajele de lucru au excavat peste 1,7 de milioane metri cubi de pământ, iar inginerii au instalat o reţea subterană de conducte, au fost executate circa 11.000 de metri de şanţuri pentru drenarea apei pluviale. În perimetrul construcţiei se succed zilnic în jur de 200 de camioane. Graficul planificat este respectat şi în privinţa dezvoltării infrastructurii rutiere şi de altă natură din zonă, precum şi în procesele de lucru care pregătesc construcţia în perimetrul zonei industriale”, precizează comunicatul.

Societatea BMW Manufacturing Hungary Kft. va monta instalaţiile necesare lucrărilor de construcţie pe teritoriul viitoarei uzine deja la sfârşitul anului 2019; construcţia va începe primăvara viitoare cu implantarea pilonilor şi turnarea fundaţiei structurii - se arată în comunicat. Grupul BMW a semnat contractul de vânzare-cumpărare a terenului industrial în data de 24 septembrie a acestui an.

BMW a motivat alegerea Debrecenului pentru construcția noii uzine datorită infrastructurii dezvoltate, a legăturilor logistice bine formate şi a integrabilităţii optime în reţeaua furnizorilor. Piaţa forţei de muncă înalt calificată a fost un alt factor important.

Pe lângă personalul viitoarei uzine a Grupului BMW, reprezentanţii reţelei de furnizori şi prestatorii de servicii direcţi vor oferi oportunităţi de muncă populaţiei din zona nord-estică a Ungariei.

Grupul BMW a vândut anul trecut peste 2.490.000 de autovehicule şi peste 165.000 de motociclete în toată lumea. Compania a realizat în anul financiar 2018 venituri de 97,480 miliarde euro şi un profit de 9,815 miliarde euro.

Conform statisticilor din decembrie 2018, Grupul BMW are 134.682 de angajaţi la nivel mondial