Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care de Ziua Națională i s-a adresat cu apelativul "tembelule" unui vasluian care l-a huiduit, spune că nu regretă că a făcut aceste afirmații, pe care și le menține, argumentul său fiind că el face "eforturi extraordinare" ca să organizeze "în mod solemn" sărbătoarea națională. "Păi, dacă rage acolo, ce poate să fie ăla?".

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

"Da, îmi mențin afirmația aceasta pentru că de ani de zile fac eforturi extraordinare să organizăm în mod solemn sărbătoarea națională a României. Facem tot ce e omenște posibil pentru a cinsti memoria celor care au luptat pentru idealul național și pentru a transmite celor mai tineri elementele principale ale credinței în națiunea română. Și vine unul si rage acolo. Păi, dacă rage acolo, ce poate să fie ăla? Nu, nu, nu regret nimic", a declarat Buzatu, miercuri, întrebat de jurnaliști dacă regretă acele afirmații.

Președintele PSD Vaslui a fost huiduit la sfârșitul discursului pe care l-a susținut, duminică, la ceremoniile dedicate Zilei Naționale din Vaslui.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a menționat în timpul discursului său de la ceremoniile dedicate Zilei Naționale, la Vaslui, că trebuie „întărit sentimentul național în contextul european”. "Dacă noi, cei de astăzi, vom reînnoi aceste legăminte și ne vom aduce aminte de fiecare dată și vom transmite generațiilor care urmează misiunea de a continua, de a întări sentimentul național în contextul european, de a duce mai departe eforturile acelora care s-au jertfit pentru țara lor, atunci înseamnă că și noi ne-am îndeplinit misiunea. Tuturor celor prezenți, La mulți ani! La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a spus Dumitru Buzatu.

La finalul discursului, o persoană din public l-a huiduit pe liderul PSD Vaslui. Reacția acestuia a fost: "Măi tembelule, măi!”.