Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, susține că atunci când a jignit diaspora Niculae Bădălău era la "o șuetă”, "la șprițuri”, nu într-o conferință de presă. Buzatu mai spune că ar trebui să fie suficient că Bădălău și-a asumat acele declarații și și-a cerut scuze: "Ce să mai facă, să sară cu capul în jos în Siret?”.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ideea este că ar fi bine să îi sancționăm pe toți aceia care câștigă alegerile. Să inversăm atitudinea noastră și să ținem cont de ceea ce, la o șuetă, într-un cadru care nu era destinat dezbaterii publice, câte un om mai scapă câte o afirmație. Nu cred că vreți să ne spuneți ce să gândim. Vă spun ce cred. Dacă cineva stă la o discuție cu altcineva, nu cred că trebuie controlată discuția respectivă. Nu era nicio conferință de presă. Sigur la șprițuri”, a afirmat Dumitru Buzatu, înaintea CEx, întrebat dacă Niculae Bădălău ar trebui sancționat de partid pentru afirmațiile despre diaspora.

Întrebat dacă este normal ca o persoană să gândească astfel despre românii din străinătate, Dumitru Buzatu a răspuns: "Nu îmi spuneți mie ce e normal să fac. Pur și simplu vreți să mă învățați. Vreau doar să vă spun părerea mea. Cunosc maniera aceasta de a sări pe om. (...) Nu e vorba dacă sunt de acord (cu afirmațiile lui Niculae Bădălău - n.r.). Nu ne-am polarizat în jurul lui Bădălău pro și contra. Pur și simplu a fost luată atitudine chiar de Niculae Bădălău, care și-a cerut scuze. Nu, să îl băgăm la pușcărie. Acum când scapă unul o prostie, atunci trebuie să îl băgăm la pușcărie”.

El a mai spus că a luat atitudine, la fel ca alți colegi, față de declarațiile lui Bădălău.

Buzatu mai spune că ar trebui să fie suficient că Bădălău și-a asumat acele declarații și și-a cerut scuze: "Și-a cerut omul scuze (...) Ce să mai facă, să sară cu capul în jos în baltă, în Siret?”.

Liderii PSD s-au reunit miercuri în Comitetul Executiv, fiind prima ședință de când Marcel Ciolacu a preluat interimar șefia PSD, după demisia Vioricăi Dăncilă.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.