Ministrul dezvoltării Ion Ștefan a trecut în ultima declarație de avere, publicată pe site-ul Guvernului, că deține o casă de 524 mp, nu de 910 mp cum a scris în urmă cu jumătate de an. Această casă a devenit "celebră" în luna octombrie, când deputatul PNL Ion Ștefan a fost desemnat ministru. Acesta a trecut în declarația de avere din iunie că are o casă de 910 mp. Primarul Focșaniului Cristi Misăilă l-a acuzat că nu apare în evidențe cu această casă și astfel nu a plătit impozitele aferente. În realitate, terenul pe care este casa are 910, nu locuința în sine.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chiar și așa, potrivit declarațiilor primarului, Ion Ștefan apărea în evidențe și a plătit taxe pentru o casă cu o suprafață de doar 76 de metri pătrați plus anexe de 18 metri pătrați.

"În declaraţia de avere el a declarat că nu are teren în Focşani, dar are o casă de 910 mp. Total fals. El are un teren de 910 mp, pe care a edificat o casă nedeclarată la Primăria Focşani. În evidenţele noastre figurează în continuare vechea casă, existentă la momentul achiziţionării terenului, de 94 mp - 76 mp casa şi 18 mp anexe. Pe 910 mp a ridicat o casă parter + etaj + mansardă, cu o suprafaţă desfăşurată de 526 mp. Aşa scrie în autorizaţia de construire.(...) Nu ştim cât este în realitate. În realitate, el a obţinut în anul 2000 o autorizaţie de construcţie, semnată de socrul lui când era primar, pentru construcţie parter + etaj + mansardă de 526 mp suprafaţă desfăşurată", a declarat primarul Cristi Misăilă.

După ce a fost acuzat că nu și-a plătit impozitul la casă, Ion Ștefan a declarat că a greșit și va remedia această situație. Acesta a spus că a început construcția casei în anii 2000, dar nu a mai realizat recepția lucrărilor. A mai spus că va achita și sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuință, "chiar dacă nimeni din primărie nu a constatat în cei 19 ani care s-au scurs până acum această neregulă”.

Ion Ștefan a susținut că nu şi-a dorit o casă atât de mare, dar că a greşit constructorul amplasarea unei grinzi la mansardă.

"Nu sunt băiat pretenţios, aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi mansarda a ieșit etaj", declara el pentru Digi24.

Ion Ștefan are o avere însemnată. Pe lângă această casă, mai deține una de 130 mp într-o comună din Iași. Potrivit declarației de interese, este asociat în firmele Balcanic Prod SRL, Balcanic BOPP SRL și Balcanic Stretch SRL, toate din Focșani. De la Balcanic Prod a obținut dividende de 4,9 milioane lei (sumă neridicată) și 35.000 lei ridicată, de la Balcanic BOPP 1,003 milioane lei (sumă neridicată), iar de la Balcanic Stretch 55.947 lei (sumă neridicată) și 66.500 lei ridicată. Balcanic are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic.

Mai citește și