Vicepreședintele PSD Niculae Bădălău, lider al organizației Giurgiu, susține că regretă declarațiile jignitoare făcute recent la adresa românilor din străinătate, spunând că "este clar" că el nu gândește așa și cerându-le scuze. Întrebat de jurnaliști dacă va face un pas în spate, în sensul retragerii din conducere, Bădălău a spus doar că va respecta decizia care va fi luată în Comitetul Executiv al partidului.

Niculae BadalauFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

"Îmi cer scuze tuturor românilor plecați la muncă în străinătate și familiilor lor, legat de contextul și formularea total nefericită. E clar că nu gândesc așa. Îi respect pe toți românii", a susținut Bădălău înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

Întrebat de jurnaliști dacă va face un pas în spate, în sensul retragerii din conducere, Bădălău a răspuns: "Respect decizia colegilor din Comitetul Executiv și o voi accepta".

Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro că în ședință - prima cu conducere interimară asigurată de Marcel Ciolacu - ar urma să fie decise sancțiuni împotriva vicepreședintelui partidului Niculae Bădălău, lider al PSD Giurgiu, de la care se așteaptă demisia în urma declarațiilor jignitoare la adresa românilor din străinătate.

Niculae Bădălău a declarat vinerea trecută că "vreo 700 de mii de români din străinătate se află acolo legal, iar restul până la 3-5 milioane sunt „fetele alea de le duc ăștia”.

„Ei au 700.000 de oameni, avem care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu”, a afirmat Niculae Bădălău, potrivit înregistrării postate pe Facebook de giurgiu-acid.ro.