Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall spune că abrogarea recursului compensatoriu este ''încă un pas important pentru readucerea justiţiei pe făgaşul ei normal" și că problema supraaglomerării penitenciarelor nu putea fi rezolvată prin această lege, "aşa cum a fost ea 'coaptă' prin şmecheriile introduse pe furiş marca Iordache".

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul ministrul al Justiției a scris pe Facebook că abrogarea acestei legi, cu un număr covârşitor de voturi, este încă un pas important pentru readucerea justiţiei pe făgaşul ei normal și pentru recâştigarea încrederii românilor în sistemul judiciar.

Ea afirmă că supraaglomerarea închisorilor este o problemă reală, semnalată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), însă această problemă stringentă "nu putea fi rezolvată prin legea recursului compensatoriu, aşa cum a fost ea 'coaptă' prin şmecheriile introduse pe furiş marca Iordache".

"Legea recursului compensatoriu a permis liberarea a mii de infractori, inclusiv violatori, iar mulţi dintre aceştia au recidivat şi au comis infracţiuni greu de descris în cuvinte şi care au indignat, în mod justificat, opinia publică", adaugă Birchall.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 272 voturi ''pentru'' şi 5 abţineri, proiectul privind abrogarea recursului compensatoriu.