Ana Birchall a scris miercuri, pe Facebook, că este atacată de Radu Mazăre pentru că l-a adus în timp record în România. Fostul ministru al Justiției îl ironizează pe Mazăre, despre care spune că ”a fost cel mai cinstit edil pe care l-a avut vreodată România”, adăugând că ”poate era mai bine să-l mai fi lăsat la plajă, să-și exercite talentele de salvamar”.

Radu Mazare (foto arhiva)Foto: Agerpres

Postarea lui Birchall:

”Ziua și atacul la Ana Birchall! Și ghiciți cine mă atacă de data asta! Nimeni altul decât Radu Mazăre, cel mai cinstit edil pe care l-a avut vreodată România!

Aflu că se continuă atacul și campaniile de defăimare și denigrare la adresa mea, fiind acuzată mai nou că "printr-un exces de zel l-am adus, într-un timp record pe Radu Mazare, un nume sonor, să execute pedeapsa în România"!

Cu alte cuvinte, faptul că mi-am îndeplinit cu responsabilitate și profesionalism obligațiile de ministru al justiției și l-am adus în țară, într-un timp scurt, este adevărat (de vineri dupa amiaza pana luni dimineata), pe fugarul Radu Mazăre să-și execute pedeapsa este de condamnat și trebuie sa o punem la zid pe Birchall.

Așa e, poate era mai bine să-l mai fi lăsat la plajă, să-și exercite talentele de salvamar.

P.S. Pe lângă decredibilizarea mea, acest nou atac are și o altă miză, una importantă pentru dl Mazăre... Dar vom vorbi despre asta într-o postare următoare.”

  • Pe 20 mai, Radu Mazăre a fost extrădat din Madagascar şi adus în ţară. Fostul edil are multiple condamnări în România. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine şi mandatul internaţional de căutare este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.