Plenul Camerei Deputaților va vota miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege ce vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time, după ce comisia pentru Buget a adoptat marți raport favorabil în acest sens, informează Mediafax.

Camera DeputatilorFoto: Captura video

Dezbaterile vor avea loc miercuri, începând cu ora 10.00, iar votul final va fi dat începând cu ora 12.00.

Comisia pentru buget a Camerei Deputaților a adoptat, marți, un raport favorabil de adoptare a proiectului de lege care elimină supraacciza pe carburanți, actul normativ urmând să meargă la vot în plenul de miercuri al forului legislativ.

Proiectul de lege vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea, de la 1 ianuarie 2020, a supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time. Camera Deputaților este for decizional pentru inițiativa legislativă.

Tot în cursul zilei de azi va fi supusă la vot și abrogarea recursului compensatoriu după ce comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat ieri, cu unanimitate de voturi, un raport favorabil pe proiectul de lege privind abrogarea acestuia.

Referitor la subiect, premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că abrogarea Legii recursului compensatoriu va avea efecte doar pentru viitor. Șeful Executivului a precizat că măsura nu înseamnă că imediat după abrogare nimeni nu va mai beneficia de prevederile acestei legi.

Deputații vor dezbate în plen acest proiect sub rezerva primirii raportului de la comisia juridică.