Senatorul PSD Şerban Nicolae a avut, marţi, o nouă ieșire în stilul său, strigând la senatorii de la alte partide să nu-l mai întrerupă. ”Fără paraziți! DNA să vină să vă ia!”, a fost mesajul său pentru parlamentarii de la USR care au cerut ca acesta să fie pus la punct de președintele comisiei în care se discuta un proiect de lege prin care cadrele didactice urmau să primească statutul de autoritate publică.

Serban NicolaeFoto: Agerpres

Potrivit Epoch Times, disputa a plecat de la o remarcă de-a social-democratului Şerban Nicolae care ironiza un antevorbitor de-al său, spunând: „Eu constat că cititul e o problemă foarte grea”. Când i s-a atras atenţia că nu este momentul şi locul potrivit pentru declaraţii politice, Şerban Nicolae a reacţionat adăugând: „fără paraziţi în timpul intervenţiilor”. În replică, senatorul USR Vlad Alexandrescu a cerut preşedintelui de şedinţă, Liviu Pop, să intervină.

Cum a decurs dialogul dintre Nicolae Șerban și Vlad Alexandrescu:

Şerban Nicolae: Eu constat că cititul e o problemă foarte grea.

Vlad Alexandrescu: Mâine dimineaţă, la ora 9, e sesiune de declaraţii politice.

Şerban Nicolae: Dacă e să citim... fără paraziţi în timpul intervenţiilor.

Vlad Alexandrescu: Domnule preşedinte, vă rog să reacţionaţi la aceste insulte pe care nu pentru prima dată domnul Şerban Nicolae le adresează unui membru al Senatului României.

Şerban Nicolae: Eu nu am întrerupt.

Vlad Alexandrescu: L-aţi făcut „parazit”.

Şerban Nicolae: Nu l-am făcut parazit, e vorba de microfon.

Vlad Alexandrescu: Ba aţi spus „parazit”.

Şerban Nicolae: Domnule Alexandrescu, lăsaţi-mă, o să vorbim şi despre cuminţenia pământului, vă vine rândul.

Vlad Alexandrescu: Vă rog să vă întrerupeţi, să vă opriţi din insulte.

[...]

Vlad Alexandrescu:Va avertizez că intră în incompatibilităţi.

Şerban Nicolae: Ei, nu mă mai avertizaţi atâta că aşa mi-aţi zis şi cu Cuminţenia Pământului şi am dat bani şi după aceea...

Vlad Alexandrescu: Şi eu am dat bani şi au rămas la Ministerul Culturii. Scoateţi banii înapoi şi daţi-le oamenilor. Aţi sechestrat banii fără niciun motiv.

Şerban Nicolae: Veniţi cu bani. DNA să vină să va ia!