Circulaţia pe toate drumurile naţionale din Botoşani se desfăşoară, luni seară, în condiţii de iarnă, după ninsorile abundente căzute în cursul după-amiezii şi al serii, potrivit Agerpres.

Dumuri afectate de ninsoriFoto: Politia Romana

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale, Viorel Zacreţchi, a declarat, pentru AGERPRES, că în urma ninsorilor au fost scoase din baze 19 utilaje de deszăpezire, care acţionează pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, dar şi pentru împrăştierea de material antiderapant.

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a verificat, luni seară, modul în care angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale intervin în zonele în care prima ninsoare a creat probleme participanţilor la trafic. El s-a deplasat la Darabani, unde o maşină de mare tonaj a derapat, blocând temporar circulaţia pe DN 29 A, pe raza localităţii Lişna.

Totodată, prefectul a verificat baza de deszăpezire de la Dorohoi, iar împreună cu şeful bazei, Cătălin Liahu, a controlat starea tronsoanelor de drum de pe ruta Dorohoi - Vârfu Câmpului - Bucecea - Leorda - Dorohoi.

De asemenea, prefectul s-a interesat şi de blocajul rutier de pe DN 29 Botoşani - Săveni, generat de un automărfar echipat necorespunzător, care a derapat.

"Am ieşit pe teren să verific care este situaţia de pe drumurile naţionale din judeţ. Am vorbit cu reprezentanţii instituţiilor responsabile şi am înţeles că se acţionează cu toate utilajele şi se împrăştie material antiderapant. Se circulă în condiţii de iarnă şi ar trebui şi şoferii să înţeleagă că pe o astfel de vreme nu se pot porni la drum cu pneuri de vară. Toate echipajele de poliţie au ieşit pe teren şi s-au organizat filtre pentru a verifica dacă maşinile sunt echipate corespunzător condiţiilor de iarnă", a precizat prefectul Dan Şlincu.