Președintele Klaus Iohannis a declarat că înainte de modificarea legilor justiției se impune rezolvarea bugetului de stat pentru anul 2020. Șeful statului a adăugat că în paralel cu pregătirea bugetului este nevoie de pregărirea unor măsuri urgente pentru finalul anului 2019.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

”Toate vor fi rezolvate la momentul oportun, care va veni destul de repede. Acum am avut rugămintea și cred că a fost bine primită să rezolvăm prima data lucrul care este cel mai urgent, respectiv bugetul pentru 2020, apoi ne putem gândi și la celelalte chestiuni care sunt foarte importante. În paralel cu pregătirea bugetului este nevoie de pregătirea unor măsuri care sunt destul de urgente pentru sfârșitul acestui an. Dar despre aceste detalii vom discuta într-o întâlnire separată”, a spus Klaus Iohannis, întrebat în legătură cu modificări la legile justiției și recursul compensatoriu.

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis luni liberalilor, în ședința Biroului Politic Național la care participă, că ”autosuficiența” după victoria în alegerile din acest an ar fi cea mai mare greșeală pentru partid, menționând că PSD nu a fost înlăturat total de la putere în condițiile în care are un număr mare de parlamentari, de primari și consilieri locali. Iohannis a mai spus că partidul trebuie să se pregătească pentru runda de alegeri de anul viitor.