Secretarul de Stat al SUA Mike Pompeo a transmis un mesaj românilor, duminică, cu ocazia Zilei Naționale, afirmând că Guvernul SUA aplaudă eforturile susţinute şi sacrificiile făcute de poporul român pentru a construi o Românie liberă și democratică.

Mike PompeoFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Mike Pompeo a făcut apel, în mesajul său, la relația de prietenie dintre SUA și România, notează Mediafax.

„Cu ocazia Zilei Naţionale a României, doresc să îi felicit pe toţi românii în numele Guvernului Statelor Unite. Naţiunile noastre sunt prietene, aliate şi partenere şi mă bucur să văd că parteneriatul nostru strategic, relaţia noastră economică şi legăturile interpersonale dintre noi devin mai puternice cu fiecare an. Preţuim profund contribuţiile României la misiunile NATO, precum şi spiritul de conducere al ţării dumneavoastră în ce priveşte securitatea regională şi dezvoltarea energetică”, a scris Pompeo.

Acesta a mai scris că Guverul SUA aplaudă eforturle și sacrificiile făcute de poporul român, care va aniversa luna aceasta 30 de ani de la Revoluție.

„În cursul acestei luni vom aniversa 30 de ani de la Revoluţia română din 1989. Aplaudăm eforturile susţinute şi sacrificiile făcute de poporul român pentru a construi o Românie liberă, democratică şi mai prosperă”, a mai spus Secretarul de Stat al SUA Mike Pompeo.