Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat că Guvernul se află într-un stadiu avansat de reorganizare a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, informează Agerpres.

Ionel DancaFoto: Hotnews

„Comisia Naţională de Prognoză, la solicitarea prim-ministrului Ludovic Orban, trebuie să revină la funcţia şi statutul pe care trebuie să o aibă o instituţie de prognoză, respectiv aceea de a realiza studii de impact şi analize pentru previzionarea evoluţiilor economice viitoare. Prin urmare, în acest moment, au fost demarate discuţii pentru reorganizarea Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, astfel încât toate acele funcţii care au fost adăugate şi care nu au nicio legătură cu activitatea de bază a comisiei să fie reorganizate şi alocate instituţiilor care au responsabilităţi în domeniu. Dacă vorbim de scheme de ajutor de stat, acestea, în mod firesc, trebuie să fie la Ministerul Finanţelor sau alt minister de resort cu atribuţii în domeniu. Dacă vorbim despre proiecte de dezvoltare locală, acestea trebuie să fie gestionate de către Ministerul Lucrărilor Publice şi al Dezvoltării. În acest moment suntem într-un stadiu destul de avansat de reorganizare a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză şi veţi vedea în scurt timp o reaşezare a acestei instituţii în matca naturală, firească, a unei instituţii de prognoză”, a declarat Ionel Dancă, joi, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei de guvern.

El a răspuns astfel întrebat ce se va întâmpla cu programele derulate prin Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, ca, de exemplu, cele privind construcţia de grădiniţe olimpice sau acordarea de credite pentru dezvoltarea personală. Întrebat dacă proiectele respective vor fi continuate de alte ministere sau nu vor mai fi bugetate de anul viitor, şeful Cancelariei a spus:

„Urmează să decidem la nivelul fiecărui minister de resort căruia urmează să-i fie alocată respectiva activitate. Ceea ce am dat asigurări de la nivelul prim-ministrului întotdeauna este că vom respecta contractele semnate şi acestea vor fi duse la îndeplinire, urmând să reevaluăm modul în care aceste programe de finanţare şi scheme de ajutor de stat servesc cu adevărat obiectivului pentru care ele au fost programate”, a mai declarat Dancă.