Guvernul a luat act, joi, de o infromare potrivit căreia statul român a recuperat suma de 300.000 de euro, prejudiciu în urma cooperării Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor provenite din infracțiuni și statul Monaco. Ministrul Justiției speră ca sumele recuperate să crească pe viitor, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Este vorba despre o sumă nu foarte mare, 300.000 de euro confiscați în urma cooperării dintre Agenția Națională de Administrare a Bunurilor provenite din Infracțiuni, din coordonarea Ministerului Justiției și autoritățile din Monaco. Memorandumul informează asupra procedurilor legale, o formalitate de comunicare a conturilor Agenției către autoritățile din Monaco, banii intră în conturile Agenției și apoi transferăm la bugetul de stat suma. Sperăm să fie un mic precedent al unor cazuri mai importante care să aducă sume mari de bani la buget”, a afirmat Cătălin Predoiu, joi, în debutul ședinței de Guvern.

Ministrul Justiției a mai spus că activitatea Agenției de Recuperare este operaționalizată, dar la un nivel minim de funcționare, fiind nevoie de mai mult.

„Am discutat cu ministrul de Finanțe și pentru anul următor știm ce-i de făcut. Agenția este deja conectată la toate agențiile de resort și cu o mai eficientă colaborare și aici în țară cu instituții inclusiv parchetul, putem la sumele pe care le-am prezentat adăuga ușor căte un zero, dacă nu chiar două”, a mai adăugat Predoiu.

Premierul Orban a subliniat importanța Agenției și a afirmat că vor fi puse la dispoziție resurse pentru a fi recuperate prejudiciile din infracțiuni

„Cred că este o obligație pentru noi să punem la dispoziție pentru această Agenție toate resursele, toți dinții, pentru că sunt prejudicii mari de recuperat în urma deciziilor de condamnare, mai ales pentru infracțiunile de corupție și aceste prejudicii trebuie obligatoriu recuperate”, a adăugat premierul Ludovic Orban.