O serie de şezători caritabile în care se vor produce ornamente de sărbători din lână românescă sunt organizate în această perioadă la Zalău, banii obţinuţi din vânzarea produselor realizate urmând a fi utilizaţi pentru cumpărarea de îmbrăcăminte şi încâlţăminte ce vor „încălzi” Crăciunul a 40 de copii nevoiaşi din localitate, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prima dintre aceste şezători a fost organizată joi seara, într-un atelier al unui designer local, care a pus la dispoziţie lâna din care s-au realizat ornamentele.

„E o acţiune care continuă seria şezătorilor pe care le organizează Fundaţia Agapis. Împreună cu RO100 Zalău începem şezătorile caritabile pe care le facem în aceasta iarnă. Acum, de exemplu, facem ornamente de brad din materiale prietenoase cu mediul, respectiv lână românească, pe care le vom vinde şi din vânzarea acestora intenţionăm să 'încălzim' Crăciunul unui număr de 40 de copii din Zalău aflaţi în grija Asociaţiei 'Alături de copii'. Am constatat că dincolo de faptul că şi-ar putea dori o ciocolată, o jucărie sau orice altceva, ei au nevoie practic de ghete călduroase sau de geci, ca să treacă peste iarna aceasta”, a declarat joi Alina Zară Prunean, una din iniţiatoarele acţiunii.

Potrivit acesteia, printre cei care vor fi sprijiniţi se numără şi copii care au o sigură pereche de ghete acasă şi ies pe rând în oraş, în cazul mai multor fraţi, pentru că nu au cu ce se încălţa, iar alţii poartă geci cu trei-patru numere mai mari.

„Vom face odată sau de două ori pe săptămână aceste şezători. Până acum avem 70 de seturi de câte trei ornamente comandate, deci asta înseamnă peste 200 de ornamente de lână de făcut. 50 de aceste seturi sunt comandate de la Londa”, a adăugat Alina Zară Prunean.

Aceasta a precizat că organizatorii şezătorilor vor face publică şi lista cu mărimile de îmbrăcăminte şi încălţăminte, pentru ca aceia care doresc să poată ajuta şi direct, prin achiziţia de ghete sau geci.