Un bărbat de 39 de ani și un copil de 8 ani, care mergeau pe marginea șoselei în localitatea Foltești din județul Galați, au fost loviți, joi, cu mașina de un șofer beat, care a fugit de la locul accidentului, dar a fost găsit și reținut de polițiști, relatează Mediafax.

EtilotestFoto: Politia Romana

Potrivit IPJ Galați, șoferul a intrat cu mașina în doi pietoni, un bărbat de 39 de ani și un copil de 8 ani, care mergeau pe marginea șoselei, în localitatea Foltești.

Una dintre victime i-ar fi cerut șoferului să sune la 112, însă acesta a refuzat și a fugit de la locul accidentului.

„După aproximativ o oră, polițiștii l-au identificat pe cel aflat la volanul autoturismului, in persoana unui bărbat, de 49 de ani, din comuna Foltești și au stabilit că, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, acesta ar fi pierdut controlul direcției și ar fi acroșat cu partea din față a mașinii un bărbat, de 39 de ani și un minor, de 8 ani, din aceeași localitate, care se deplasau pe marginea dreaptă a părții carosabile, proiectându-i într-un șanț”, au declarat reprezentanții IPJ Galați.

Potrivit polițiștilor bărbatul era beat și nu putut fi testat cu aparatul etilotest, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. De asemenea, polițiștii au stabilit că bărbatul nu avea permis de conducere.

În cauză s-a deschis un dosar penal, iar bărbatul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție sau parchet.

El a fost reținut pentru 24 ore și a fost dus în arestul poliției. Potrivit IPJ Galați, el mai este cercetat într-un alt dosar penal, pentru conducere fără permis.