La aproximativ trei luni de la numirea sa în funcție de către fostul premier Viorica Dăncilă, Horia Constantinescu a fost eliberat de la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Funcția de președinte al ANPC a fost preluată temporar de Mihaela Irina Ionescu, secretar general al instituției.

HotNews.roFoto: Hotnews

În baza unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicată joi în Monitorul Oficial, Horia Constantinescu a fost eliberat din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Conducerea autorității a fost preluată temporar de Mihaela Irina Ionescu, secretar general al instituției.

Horia Constantinescu a fost numit la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în august 2019 de către fostul premier Viorica Dăncilă. Anterior, Constantinescu a fost șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Constanța, cunoscut pentru acțiunile sale zgomotoase și televizate, în localurile de pe litoral.

Horia Constantinescu, membru PSD, este nașul de cununie al fiului cel mare al fostului prim-ministru Adrian Năstase, Andrei. De asemenea, el are, alături de Andrei Năstase, un restaurant în Parcul Regele Mihai (fost Herăstrău) din București, potrivit ziarului constănțean Info Sud-Est. Horia Constantinescu este nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România și nu s-a dezis niciodată de trecutul său sau de prieteniile pe care le-a cultivat de-a lungul timpului.