Guvernul a schimbat din funcție, joi, un prim lot de cinci prefecți. Premierul Ludovic Orban anunța încă de săptămâna trecută că toţi prefecţii şi subprefecţii numiţi în timpul guvernării PSD vor fi schimbaţi după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Guvernul OrbanFoto: gov.ro

Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului, a anunţat joi seară, la finalul şedinţei de Guvern, că au fost adoptate hotărârile de eliberare din funcţie a prefecţilor judeţelor Alba, Harghita, Sălaj, Suceava şi Arad, cu mențiunea că prefectul de Arad a demisionat. De asemenea, a fost eliberat din funcţie şi subprefectul judeţului Arad, funcţia urmând să fie ocupată temporar de Olimpia Popa.

"Aşa cum bine ştiţi, prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Este firesc ca atunci când are loc o schimbare de guvern, Guvernul să-şi reconsidere reprezentanţii săi în teritoriu”, a afirmat Ionel Dancă.

Premierul Ludovic Orban anunța încă de săptămâna trecută că toţi prefecţii şi subprefecţii numiţi în timpul guvernării PSD vor fi schimbaţi după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

"Pe de altă parte, prefectul e reprezentantul guvernului în fiecare judeţ, nu putem accepta să lucrăm cu cei pe care i-a pus Dăncilă sau mai ştiu eu ce pesedist (...). Ei, dacă ar fi avut demnitate, ar fi venit şi şi-ar fi scris demisia, pentru că aşa procedează normal un om care înţelege că el este pe sens invers, că nu poate să reprezinte guvernul PNL şi al opoziţiei în judeţ. (...) Încă mai au timp să-şi scrie demisiile după alegeri, dacă nu şi le scriu, cu siguranţă vom înlocui toţi prefecţii şi toţi subprefecţii, nu există niciun fel de dubiu în privinţa asta", declara Orban.