Luminițele de Crăciun s-au aprins pe marile artere ale Capitalei, joi seară, când a fost deschis și Târgul de Crăciun amenajat în Piaţa Constituţiei, în prezența a sute de oameni. Primăria Capitalei plătește circa 12 milioane lei pentru luminițele de Crăciun din acest an, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Traficul rutier a fost închis pe bulevardul Unirii, în zona fântânilor.

Fostul fotbalist Miodrag Belodedici, unul dintre cei trei ambasadori ai EURO 2020 din partea României, a aprins luminile de sărbători la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei. Alături de el s-au aflat doi copii din Corul Radio, dar şi o tânără născută în decembrie 1989, care de şase ani face parte din echipa organizatoare a târgului, potrivit Agerpres.

Anul acesta, iluminatul ornamental pentru iarnă are ca tema „Euro 2020 - Bucureşti, oraş gazdă”.

Potrivit Primăriei Capitalei, Bucureștiul a fost împodobit cu 10 milioane de beculeţe de tip LED - cu 7 milioane mai multe decât în anii precedenţi, peste 9.300 de elemente luminoase - dintre care unele cu specific sportiv, aproximativ 4.000 de elemente luminoase 3D şi 2D (cu 1.500 mai multe decât anul trecut) şi 2.200 de figurine agabaritice - care depăşesc 2,5 metri înălţime. Traseul iluminatului festiv din acest an însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi adiacente, în 72 de zone.

De asemenea, Târgul de Crăciun include un patinoar, Casa Moşului, un brad de Crăciun înalt de peste 30 de metri, dar şi produse tradiţionale de sezon, expuse în cadrul celor peste 130 de căsuţe ale târgului. În cadrul acestuia vor cânta artişti precum: Grigore Leşe, Ştefan Hruşcă, Horia Brenciu & HB Orchestra, Connect-R, Nicole Cherry, Ştefan Bănică sau Holograf.

Târgul de Crăciun va fi deschis zilnic până în 26 decembrie, între orele 11,00 - 22,00, iar intrarea este liberă.

CITEȘTE ȘI: Primăria Capitalei plătește circa 12 milioane lei pentru luminițele de Crăciun din acest an