Facebook, Instagram și Messenger au anumite probleme de funcționare în SUA și în Europa, inclusiv în România. Utilizatorii spun, spre exemplu, că nu pot posta pe rețeaua socială. Datele DownDetector arată că problemele au apărut în jurul orei 16.00. UPDATE La ora 17.30 datele arată probleme mari de funcționare pentru Instagram și doar izolate pentru Facebook.

Harta problemelor la 16 50Foto: downdetector.com

UPDATE 19.35: Facebook încearcă joi să rezolve o defecțiune care împiedică de mai multe ore utilizatorii să folosească platformele Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp, relatează AFP.

”Știm că unele persoane au în acest moment dificultăți în a accesa aplicațiile Facebook. Lucrăm pentru a reveni la normal cât mai repede posibil”, a spus un purtător de cuvânt al rețelei de socializare pentru AFP.

UPDATE La ora 17.30 datele DownDetector arată probleme mari pentru Facebook în SUA și unele probleme de funcționare în Franța, Marea Britanie, Italia și Elveția.

Unii utilizatori au văzut mesajul ”Facebook este oprit pentru lucrări necesare de întreținere” și nu au putut intra în cont. Alții spun că pot intra, dar nu pot posta nimic.

Și downrightnow indică probleme pentru Facebook după ora 16.00.

Hărțile DownDetector arată probleme mai mari în zona Londrei și a Parisului pentru Facebook și în vestul Statelor Unite. Probleme similare sunt raportate și pentru Facebook Messenger și Instagram.

În cazul Messenger, userii au spus că nu se pot autentifica în rețea, iar în cazul Instagram cea mai răspândită problemă a fost cu afișarea Feed-ului. Și la Facebook cei mai mulți au spus că nu se pot autentifica, iar o cincime că nu pot vedea pozele.