Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut public, pe contul său de Facebook, numărul de telefon al președintelui Casei Naționale de Pensii, precizând că a venit momentul ca acesta să audă "vocile necăjite ale pensionarilor". Violeta Alexandru spune că de când a ajuns ministru, primește sute de telefoane și mesaje pe Facebook, și că îi sunt semnalate dialoguri revoltătoare și atitudini arogante din partea reprezentanților Caselor de Pensii. Ministrul se întreabă dacă nu a existat vreun interes din partea fostei guvernări să întârzie recalcularea pensiilor, pe motiv că acest lucru necesita plăți suplimentare.

Violeta AlexandruFoto: Agerpres

Violeta Alexandru a mai spus că de la începutul mandatului, în două săptămâni, de la primele semnale privind întârzierile în recalcularea pensiilor, a reușit reducerea numărului de dosare de la 14.452 la 8.767. Obiectivul său este reducerea numărului de dosare și să rămână de clarificat doar situațiile excepționale.

Ministrul a spus că în urma acestui demers, Casa Națională de Pensii Publice a solicitat fonduri suplimentare pentru a plăti contravaloarea acestor drepturi recalculate. "Mă întreb dacă guvernarea PSD nu a avut, de fapt, un interes să întârzie recalcularea pensiilor pentru că acest lucru necesita plăți suplimentare", a precizat ministrul.

Președintele Casei Naționale de Pensii este Ioan-Petru Căprariu, membru al PSD Timiş, numit în această funcție de fostul premier Viorica Dăncilă, în martie 2019.