Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, joi, că nota de informare a ANP referitoare la permisia de o zi pentru Liviu Dragnea arată că aceasta a fost acordată regulamentar, transmite Mediafax.

Liviu DragneaFoto: captura Realitatea.net

Cătălin Predoiu a declarat însă că a dispus un control suplimentar la Rahova și la nivelul ANP, vizând toate permisiile date deținuților.

„Pentru a elimina orice suspiciune cu privire la corectitudinea acestei proceduri, fără a pune la îndoială concluziile notei, dar pentru o deplină lămurire a aplicării legii, am decis efectuarea unui control suplimentar la Penitenciarul Rahova şi la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu următoarele obiective: legalitatea acordării permisiei în cauză; control sistematic de acordare a acestor permisii în tot sistemul administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Acest al doilea obiectiv, care are în vedere acordarea acestui tip de recompensă pe întreg sistemul urmăreşte să lămurească dacă legea se aplică la fel pentru toţi deţinuţii şi dacă recompensele se aplică în condiţii depline de integritate în sistem”, a spus Predoiu.