Gabriel Oprea a scos la vânzare vila care conține celebra sufragerie, în care s-au întâlnit George Maior, fost șef SRI, adjunctul său Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi fosta șefă DNA, Vasile Dâncu și Dan Andronic, în seara celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009.

sufrageria lui OpreaFoto: captura imoworld

Știrea a fost dată inițial de Rise Project, după ce proprietatea a apărut pe mai multe site-uri de vânzări imobiliare.

Anunțul începe cu “Vilă superbă în Cotroceni” și include prețul de 1.799.999 euro, scrie sursa citată.

Imobilul aparține lui Gabriel Oprea (fost vicepremier și ministru la Interne & Apărare) și a fost construit în 2006 pe strada Robert Koch. Are trei niveluri și 11 camere.

Aici este centrul locativ al scandalului “Sufrageria”, un atac împotriva DNA, declanșat de presa apropiată PSD și inflamat politic prin înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să mențină impactul media.

Intriga a plecat de la o cină privată care a avut loc acasă la Oprea, pe 6 decembrie 2009, în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale de atunci.

Au participat George Maior (fostul director SRI), Florian Coldea (prim-adjunctul lui Maior), Vasile Dîncu (fost vicepremier în guvernul tehnocrat), Laura Codruța Kovesi (fosta șefă DNA), Neculai Onțanu (fost primar sectorul 2) și Anghel Iordănescu.

Gabriel Oprea a cumpărat vila pe 24 aprilie 2006, de la antrenorul de fotbal Ioan Andone, cu 450.000 de euro. A extins-o intre timp.