Fostul secretar general al PSD Mihai Fifor susţine că este nevoie de "oameni impetuoşi" în politica românească, aşa cum este Eugen Teodorovici, și că nu este supărat pe acesta, deşi are un temperament "vulcanic" şi uneori "un limbaj colorat". Fifor a reacționat astfel după ce marți seară, după ședința CEx în care conducerea partidului a demisionat, Eugen Teodorovici l-ar fi căutat întrebând unde este "șobolanul”. De asemenea, Mihai Fifor, omul de casă al Vioricăi Dăncilă, s-a repliat repede, lăudându-l pe noul lider al PSD, Marcel Ciolacu, "un om cu foarte multă experiență politică".

Mihai FiforFoto: Hotnews

Fostul președinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a avut o reacție dură la adresa lui Mihai Fifor, după ședința CEx de marți seară. Deranjat că Fifor a declarat despre el că și-ar fi dat demisia, Teodorovici a ieșit din biroul în care se afla să îl caute pe Mihai Fifor: "Unde e șobolanul ăla?”, potrivit Digi 24.

Întrebat miercuri despre această reacție a lui Teodorovici, Fifor a catalogat-o drept "un moment impetuos".

"Nu am avut un schimb de replici cu domnul Teodorovici. Nici nu aş fi avut cum, pentru că eu deja plecasem către casă, când înţeleg că domnul Teodorovici a avut, aşa, un moment impetuos, căutându-mă prin partid într-un anume fel. E stilul exotic de a face politică al domnului Teodorovici. N-aş spune că e un cuvânt exotic în PSD (șobolan -n.r.)", a afirmat Fifor, miercuri, la Senat.

El a mai susținut că este în relaţii de "colegialitate" cu Eugen Teodorovici, care are un "temperament vulcanic".

"Şi atunci când se supără aşa rău, rău, are un limbaj colorat. Nu mă pot supăra pe domnul Teodorovici. E o prezenţă exotică în viaţa politică românească şi e de apreciat lucrul acesta, pentru că e nevoie şi de oameni impetuoşi, aşa cum este Eugen Teodorovici câteodată. Altminteri îl respect, ca şi coleg, şi sunt absolut convins că rămânem în această echipă mare care este PSD", a adăugat Fifor.

Fostul secretar general al PSD, omul de casă al Vioricăi Dăncilă, nelipsit de lângă ea, a mai spus că ar vrea "ca de acum încolo PSD să arate aşa cum trebuie, o organizaţie extrem de serioasă cu oameni competenţi care au lucruri foarte bune de făcut pentru ţară".

El s-a repliat extrem de repede, spunând despre noul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, că este un om cu foarte multă experiență politică: "Avem nevoie de astfel de oameni în conducerea partidului".

Teodorovici nu este singurul din PSD care folosește termenul șobolan. În vara anului trecut, Liviu Dragnea îi cataloga "șobolani" pe protestatarii #rezist.

Termenul "șobolan" a fost folosit și de fostul lider al PSD Adrian Năstase. În octombrie, după căderea Guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură, Năstase scria pe blogul său că "mulți oportuniști sau șobolani vor sări din barcă. Chiar și unii din apropierea fostului premier”.