Celebrul actor britanic Hugh Grant, destul de implicat în dezbaterea politică și unul dintre avocații rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, a găsit o metodă inedită pentru a-i convinge pe tineri să meargă la vot, la alegerile anticipate ce vor avea loc pe 12 decembrie. Dând dovadă de autoironie, Grant i-a amenințat că... va face o nouă comedie romantică.

Hugh GrantFoto: Flikr

”Tineri, astăzi este ultima voastră șansă. Înregistrați-vă pentru a vota, dacă nu, o să fac o nouă încântătoare comedie romantică. Întregistrați-vă să votați tactic”, a scris el pe twitter. Mesajul său a devenit viral, fiind redistribuit de peste 30.000 de oameni pe rețeaua socială.

În ultima vreme, Hugh Grant a devenit foarte activ pe twitter, îndemnând lumea să blocheze Brexit-ul printr-un vot împotriva premierului Boris Johnson. Actorul îi îndeamnă pe oameni să voteze, tactic, fie cu laburiștii, fie cu liberal democrații, chiar dacă nu sunt suporteri ai partidelor respective, pentru a-i învinge pe conservatori și pentru a opri astfel divorțul de UE.

În vârstă de 59 de ani, Hugh Grant a devenit celebru după rolurile principale în câteva comedii romantice de mare succes ”Four Weddings and a Funeral”, ”Notting Hill”, ”Bridget Jones's Diary”. Ultima comedie de mare succes este ”Love, Actually” (2003), în care Hugh Grant interpretează chiar rolul de premier al Marii Britanii, film care a devenit un clasic al producțiilor de Crăciun.