Un polițist din cadrul IPJ Satu Mare a fost filmat în timp ce circula haotic cu mașina în trafic. Oprit de polițiștii de la Rutieră, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și a fost reținut pentru 24 de ore.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 15.44 Potrivit Agerpres,acesta avea 2,14 g/litru alcool pur în sânge. Instanța a decis ca el să fie cercetat în stare de arest la domiciliu.

Filmul cu polițistul a fost postat pe pagina de Facebook a unei comunități de șoferi din Satu Mare. Reprezentanții IPJ Satu Mare au declarat, marți, corespondentului Mediafax, că bărbatul a fost condus la spital unde i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

„Polițiștii sătmăreni au fost sesizați prin numărul 112 de către o persoană cu privire la faptul că dinspre orașul Ardud spre municipiul Satu Mare, un autoturism circulă haotic pe drumul public. În urma sesizării a fost depistat și oprit în trafic, pe Bulevardul Lucian Blaga din municipiul Satu Mare, un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat, de 34 de ani, din localitatea Unimăt. Întrucât acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest a fost condus la o unitate spitalicească unde i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge în vederea determinării alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore”, au spus reprezentanții IPJ Satu Mare.

Surse judiciare au declarat că bărbatul este polițist, pus la dispoziție de conducerea IPJ Satu Mare, deoarece este cercetat într-o altă cauză.

„A lucrat până în urmă cu un an la Serviciul de Poliție Rutieră Satu Mare, iar acum este încadrat într-o structură neoperativă”, au spus sursele citate.