Crește tensiunea în PSD. Dacă aseară lucrurile păreau lămurite, înaintea Comitetului Executiv (CEx) lucrurile par a lua o altă turnură. Potrivit unor surse social-democrate, Viorica Dăncilă s-ar fi răzgândit în privința demisiei, iar apropiați ai săi îi caută sprijin printre șefii de organizații. În timpul dimineții, Marcel Ciolacu care vizează șefia interimară a PSD, s-a întâlnit cu mai mulți lideri ai partidului, în biroul său de la Camera Deputaților. Planul lor: echipă colectivă de conducere și congres în decembrie sau ianuarie.

Dancila, Stanescu, OprisanFoto: Hotnews

UPDATE 15:28 Viorica Dăncilă s-ar fi răzgândit în privința demisiei. Niculae Bădălău, Marian Oprișan, Cătălin Rădulescu, Codrin Ștefănescu și Eugen Teodorovici îi sună pe liderii de organizații pentru a-i oferi susținere lui Dăncilă în CEx, susțin surse din PSD pentru HotNews.ro.

UPDATE 14.20 Marcel Ciolacu s-a reîntors în Parlament. Daniel Suciu și Paul Stănescu în biroul acestuia. Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că Dăncilă încearcă să strângă susținători în jurul ei.

UPDATE 13:45 Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro Viorica Dăncilă nu le mai răspunde la telefon liderilor PSD. Social-democrații se tem că aceasta va refuza să demisionez și se pare că Marcel Ciolacu ar fi plecat spre locuința acesteia.

Marcel Ciolacu împreună cu Paul Stănescu a stabilit strategia pentru CEx. Cu susținerea a 35 de organizații, el va propune o conducere colectivă, avându-l ca locotenent pe Paul Stănescu care va fi propus pentru funcția de secretar general, plus 8 vicepreședinți regionali, potrivit surselor HotNews.ro. Mihai Weber, Doina Fedorovici, Gabriel Zetea, Daniel Florea, Marius Duncă se regăsesc pe lista vicepreședinților.

Nume ca Lia Olguța Vasilescu, Niculae Bădălău, Gabriela Firea, Ionel Arsene, Dumitru Buzatu nu se regăsesc în conducerea colectivă propusă de Ciolacu însă cel mai probabil aceștia vor candida la viitorul congres pentru funcții importante în conducerea partidului.

Potrivit surselor participante la discuții Mihai Tudose se va întoarce înapoi în PSD cu o mare parte din cei plecați. Victor Ponta însă nu se va regăsi printre ei pentru că nu este dorit, susțin sursele HotNews.ro.

Mandatul noii conduceri urmează să dureze până la congresul care ar putea avea loc în decembrie sau ianuarie.

Paul Stănescu, Florin Iordache și Mihai Fifor au venit la discuții cu Marcel Ciolacu.

Ciolacu a avut, luni, o discuție cu Viorica Dăncilă și a convins-o pe aceasta să-și depună demisia din fruntea partidului, potrivit surselor HotNews.ro.

Luni seară, el a reușit să coaguleze susținerea liderilor PSD pentru a fi susținut ca președinte interimar al PSD. De altfel, din viitoarea conducere vor face parte Paul Stănescu, Claudiu Manda și Niculae Bădălău până la organizarea unui congres extraordinar.

Surse participante la discuții au declarat pentru HotNews.ro că s-a decis ca toată conducerea Biroului Politic să-și depună demisia la ședința CEX de marți. Astfel cei 16 vicepreședinți, secretarul general al PSD și președintele Consiliul Național urmează să demisioneze în bloc la ședința programată marți după-amiaza la sediul partidului. Eugen Teodorovici ar fi refuzat să renunțe la funcția de președinte executiv. În cazul în care acesta își menține decizia, riscă să fie suspendat din PSD, au explicat sursele citate.