Un pod al autostrăzii din regiunea de nord-vest a Italiei, Liguria, lângă coasta orașului Savona, s-a prăbușit duminică din cauza alunecărilor de teren, a declarat un purtător de cuvânt al companiei care administrează autostrada, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritățile spun că vremea rea a declanșat alunecări masive de teren, având în vedere că nordul Italiei a fost lovit în această lună de inundații puternice. Doar o mașină ar fi fost implicată în accident, însă informația nu a fost confirmată, potrivit agenției de presă italiene ANSA.

Tot în regiunea Liguria a avut loc și accidentul din august 2018, când un pod suspendat s-a prăbușit lângă Genova, nu mai puțin de 43 de oameni pierzându-și viața atunci.

Cunoscut sub denumirea de Podul Morandi, autostrada suspendată era administrată de compania Autostrade per l'Italia, o unitate a grupului Atlantia.

Potrivit reprezentanților administratorului, viaductul lung de 50 de metri făcea legătura cu Torino și afla chiar în afara orașului Savona. Traficul de pe autostradă a fost oprit pe ambele sensuri de mers, deși doar una dintre pasarele s-a prăbușit.