Fostul premier al PSD, europarlamentarul Mihai Tudose, a ironizat-o, duminică, pe Viorica Dăncilă, transmițând sarcastic că, printre altele, a votat și pentru redarea prestigiului formulelor matematice. Tudose a făcut astfel aluzie la faptul că Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, nu a știut cum se calculează aria cercului, deși a susținut că a dat meditații la matematică și a terminat facultatea cu media 9.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Am votat la Bruxelles la Ambasadă... Pentru România! Felicitări și respect românilor care au venit la vot! P.S. Am votat și pentru redarea prestigiului formulelor matematice.....”, a scris Tudose, pe Facebook.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, la dezbaterea pe care a organizat-o marți seara, în paralel cu cea a lui Klaus Iohannis, care este aria cercului. Răspunsul prezidențiabilului PSD a fost greșit. Dăncilă a afirmat surâzând că aria cercului este „raza la pătrat”. „Aria cercului este egală cu π înmulţit cu raza la pătrat”, a corectat-o jurnalista care i-a adresat întrebarea de matematică.