Doi bărbați din Dolj și o femeie din Argeș au murit în timp ce așteptau să voteze sau lângă secțiile de votare. De asemenea, un bărbat de 84 de ani din Prahova a alunecat la o secție de votare, pe scări, din cauza noroiului și s-a lovit la cap. Tot în Prahova un bărbat a avut nevoie de resuscitare. Un alt bătrân a căzut lângă o secție de vot din Cluj, suferind o lovitură puternică la cap.

VotFoto: Pixabay

19.10: Un jandarm care asigura paza unei secții de votare din Băicoi, județul Prahova, a resuscitat, duminică, un alegător de 74 de ani căruia i s-a făcut rău la intrarea în secție. Jandarmul a continuat manevrele până la sosirea echipajelor medicale, care au dus victima la spital.

17.15: O femeie de 69 de ani din județul Argeș a murit, duminică, la scurt timp după ce a votat. Femeii i s-a făcut rău în curtea unei secții de votare din localitatea Ștefănești, fiind resuscitată, dar fără succes.

UPDATE Un bărbat de 70 de ani a căzut lângă secția de vot 177 din Cluj, suferind o lovitură puternică la cap. Bătrânul rămas inconștient a fost resuscitat de un pompier care păzea secția. Incidentul nu a afectat procesul electoral.

Procesul electoral a fost suspendat temporar în județul Dolj, după ce unui bărbat de 80 de ani din Amărăștii de Sus i s-a făcut rău în timp ce aștepta să voteze. A primit îngrijiri medicale, dar nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea vieții sale.

„Unui bărbat de 80 de ani din Amărăștii de Sus i-au fost acordate îngrijiri medicale după ce și-a pierdut cunoștința, în timp ce se afla în incinta secției de votare din localitate. Din nefericire, a fost declarat decesul”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj, potrivit Mediafax.

Ulterior, unui bărbat de 81 de ani din Apele Vii i-au fost acordate îngrijiri medicale, după ce și-a pierdut cunoștința lângă secția de votare din localitate. Și în acest caz a fost declarat decesul.

În Dolj, aproximativ 590 de mii de alegători sunt înscriși pe listele electorale permanente.

În Prahova, Ambulanța a intervenit în localitatea Cocorăștii Caprii și a dat primul ajutor unui bărbat de 84 de ani care s-a rănit după ce a alunecat pe scările care duceau spre secție, din cauza noroiului, și a căzut.

Bărbatul a suferit un puternic traumatism cranio facial și o rană la arcadă, dar a refuzat să fie transportat la spital.