Ambasada României în Olanda a postat, pe Facebook, fotografii din secțiile de votare unde au fost amplasate urne de vot sub forma unor tomberoane care au fost decorate cu baloane în culorile tricolorului. Ambasadoarea a precizat, încă din primul tur al alegerilor, că astfel de dispozitive sunt folosite de toate primăriile din Olanda.

sectie de vot in Olanda (sursa- facebook)Foto: Hotnews

”Sâmbătă, 23 noiembrie, puteți vota între orele 7.00 si 21.00. Cea mai apropiata secție de votare o găsiți pe http://www.mae.ro/maps/4083. Vă așteptăm la oricare dintre cele 25 de secții de votare din Olanda!!”, a transmis ambasada.

Ulterior, un nou mesaj a semnalat și prezența la urne a celui mai tânăr alegător , într-o secție din Rotterdam.

La începutul lunii noiembrie, ambasadorul României în Olanda, Brândușa Predescu, a postat pe rețeaua de socializare o fotografie cu urnele de vot din secțiile din Olanda pentru votul la alegerile prezidențiale, potrivit Mediafax.

”Nu, aceasta nu este o pubelă. Aceasta este o urnă de votare din Olanda. Toate primăriile orașelor olandeze folosesc astfel de dispozitive pe post de urne de vot. Și nimeni nu ridică din sprâncene. În astfel de urne, puse la dispoziție de primării, votăm astăzi în 25 de secții organizate în 6 orașe diferite din Țările de Jos”, a scris Brândușa Predescu, pe Facebook.

Până la ora 19.00, și-au exprimat opțiunea de vot 299.103 pe liste suplimentare, 17.503 prin corespondență, în total 316.606.