Primarul orașului Turda, Cristian Matei, a fost exclus din PSD, din cauza „repetatelor încălcări ale statutului”. Surse din partid susțin însă că decizia a fost luată ca urmare a votului pentru Guvernul Orban dat de parlamentarul Cristian Burciu, din zonă. Municipalitatea din Turda este cunoscută după ce a atras aproape 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru finanțarea a 19 proiecte, potrivit Mediafax.

Dancila, la sediul PSDFoto: Hotnews

Surse din partid spun însă că primarul a fost exclus din cauza deputatului Cristina Burciu, din zona Turda, care a votat pentru învestirea Guvernului Orban și „trebuia dat un semnal că se face curățenie la Turda”.

La rândul său, deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, a transmis un comunicat de presă, în care arată că „intrușii cocoțați în fruntea PSD Cluj au încropit nestatutar un birou municipal în Turda și l-au exclus din PSD pe Matei Cristian, primarul municipiului Turda”.

Edilul este cunoscut pentru rezultatele bune pe care le-a avut la nivelul administrației. Astfel, primăria Turda, condusă de Cristian Matei, a semnat în ultima perioadă 13 contracte mari de finanțare din fonduri europene pentru proiecte care se află deja în implementare, la care se adaugă 3 proiecte admise la finanțare și 3 proiecte aflate în faza de evaluare. „Valoarea totală a celor 19 proiecte este de 453 de milioane de lei, adică aproape 100 de milioane de euro”, declara Cristian Matei la începutul lunii noiembrie.