Un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat mai multe persoane în Capitală, acesta fiind, în final, imobilizat de polițiști și dezarmat. Potrivit sindicatului EUROPOL, bărbatul este cunoscut cu probleme psihice, potrivit Mediafax.

„Un bărbat înarmat cu un cuțit ce avea lama de peste 30 de cm a atacat mai multe persoane intr-o zona aglomerată a Bucureștiului. La auzul strigatelor de disperare, doi polițiști rutieri aflați în zona au intervenit promt, l-au pus la pământ și l-au dezarmat. Se pare ca persoana este cunoscută cu afecțiuni psihice”, transmit reprezentanții Sindicatului EUROPOL pe Facebook.

Din cifrele neoficiale, în România există peste 700.000 de persoane cu afecțiuni psihice care nu urmeaza un tratament, mai arată sursa citată.

„În zona Unirii, un bărbat a amenințat trecătorii din zonă cu un cuțit. La strigătele cetățenilor, 2 polițiti au intervenit. (...) Nu a reușit să rănească pe nimeni. Când a văzut că polițiștii rutieri vin spre el, inainte să-l imobilizeze, a s-a mutilat, s-a tăiat în dreptul mâinilor”, a declarat reprezentantul EUROPOL, Cosmin Andreica, la Digi24.

Potrivit Brigăzii Rutiere, incidentul s-a petrecut vineri, la ora 19:00, iar bărbatul s-a rănit când încerca să ascundă cuțitul de polițiști.

„Politiștii au procedat de îndată la imobilizarea acestuia, solicitându-se totodata prezenta unei ambulanțe în vederea acordării de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost consultat la fața locului de către echipa medicală, nefiind necesară acordarea de îngrijiri medicale ori transportul la spital pentru investigații suplimentare.

Bărbatul a fost sancționat de politiștii Brigăzii Rutiere cu amenda în cuantum de 1.300 lei pentru refuz de legitimare și tulburarea ordinii și liniștii publice”, transmite Brigada Rutieră.