Klaus Iohannis a afirmat vineri seara, la finalul campaniei electorale, că este „o mare capcană” să se creadă că PSD s-a schimbat după ce a scăpat de Liviu Dragnea, afirmând că este vorba de același partid „care vrea să pună mâna pe tot ce mișcă în România”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Aud așa câteodată pe unii vorbind că totuși parcă PSD-ul ăsta, de când a scăpat de Dragnea, nu mai e chiar așa de rău. Asta este o mare capcană. Să nu credeți așa ceva”, a spus Iohannis, într-un miting electoral la Bacău.

Acesta a afirmat că „PSD a dominat scena politică românească, cu mici excepții, în cei 30 de ani de când am scăpat de comunism”, dar „de comuniști nu am scăpat chiar de toți, mai sunt câțiva”.

„Această veșnică tranziție trebuie să se termine odată și odată iar această dată va fi acum, duminică. Românii trebuie să înțeleagă că PSD și-a schimbat fața de mai multe ori, a schimbat fețele, politicienii de la vârf dar PSD nu s-a schimbat” și rămâne „tot acel partid care vrea să pună mâna pe tot ce mișcă în România”, a continuat președintele.

Acesta a făcut apel la „un vot foarte puternic” în turul doi care să îndepărteze PSD „de la butoane pentru ca România în fine să poată respira, să poată să-și revină”.

„Mulți se întreabă ce contează un vot. Totul. Un vot este totul. Cine ar fi crezut că România se poate schimba printr-un vot? Și iată s-a putut”, a adăugat Klaus Iohannis, care a promis că va „reseta România” și împreună cu guvernul va „repara tot ce a stricat PSD în ultimii trei ani”.

„Alegerea este simplă, ori eu, ori PSD. Voi ce votați”, și-a încheiat Klaus Iohannis campania pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, în care se confruntă, duminică, cu șefa PSD, Viorica Dăncilă.