Parchetul General a anunțat vineri preluarea de la parchetul local a dosarului privind uciderea unui pădurar din Maramureș. Măsura a fost luată în urma unei petiții semnate de peste 30.000 de oameni, care i-au cerut procurorului general o anchetă imparțială.

HotNews.roFoto: Hotnews

Parchetul General a anunțat că Bogdan Licu a dispus prin ordonanță preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică a dosarului privind uciderea unui pădurar, în luna octombrie, în județul Maramureș.

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată având în vedere petiția inițiată de comunitatea Declic, semnată de peste 30.000 de persoane, precum și "necesitatea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă, în contextul gravităţii deosebite a infracţiunii - omor săvârşit asupra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu la momentul producerii decesului".

Dosarul a fost înregistrat inițial pe rolul Parchetului Tribunalului Maramureș, care s-a sesizat din oficiu și a început urmărirea penală in rem pentru infracțiunile de ultraj rap. la infracţiunea de omor și uz de armă fără drept.

Reprezentanții Comunității Declic i-au înmânat, joi, procurorului general, o petiție semnată de 30.000 de cetățeni. Oamenii au cerut o anchetă imparțială în cazul pădurarului Liviu Pop, ucis în Maramureș și mutarea anchetei, deoarece după mai bine de o lună nu există un suspect în acest caz.

Romsilva a susţinut că pădurarul Liviu Pop încerca să împiedice tăierea ilegală de copaci în momentul în care a fost împușcat mortal. Pădurarul era angajat de 7 ani la Direcţa Silvică Maramureş.