Primul român care a votat în turul al doilea al prezidențialelor este un tânăr din Auckland, Noua Zeelandă. El spune că a votat cu gândul că de acolo, de la "capătul lumii", va contribui "la o nouă șansă pe care România o merită atât, atât de tare".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ioan Macaveiu este primul român de pe glob care a votat în turul al doilea al prezidențialelor, în care bătălia se duce între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. El a votat în Noua Zeelandă, la Auckland, acolo unde s-a deschis prima secție de votare din străinătate.

"Astăzi am facut schimb cu Mădălina Ghibuşi si am fost primul român de pe glob care a votat în turul al 2-lea al alegerilor prezidențiale 2019. Am votat cu gândul că de aici de la "capătul lumii" vom contribui, împreună cu familia și prietenii noștri, la o nouă șansă pe care România o merita atât, atât de tare", a scris tânărul.

Vineri început votul în diaspora pentru turul doi al alegerilor prezidențiale 2019. În urmă cu două săptămâni, în cele trei zile cât durează votul pentru românii din străinătate s-a înregistrat un record de prezență, numărul celor care au votat fiind de peste 675.000. Și în cazul turului doi al alegerilor prezidențiale 2019, votul în străinătate durează trei zile.