Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunţă că intenţionează să iniţieze o modificare a organigramei instituţiei, scopul fiind reducerea numărului funcţionarilor şi sporirea efectivelor operative, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Intenţionez ca în viitor (...), începând cu decembrie, să gândim o restructurare a ministerului. În prezent, ministerul are o organigramă extrem de stufoasă în zona, să zicem, pasivă, în zona funcţionarilor, în zona aparatului central sau a aparatului unui inspectorat judeţean şi mai puţin spre zona infracţională, spre zona de legătură directă cu cetăţeanul, cu fenomenul criminogen, cu clanurile de interlopi", a declarat Marcel Vela, joi seară, la postul B1 TV.

Ministrul a admis, totodată, că este nevoie de o dotare mai bună a poliţiştilor, pentru a putea face faţă structurilor de crimă organizată care dispun uneori de resurse superioare.

"Avem o deficienţă în documentarea acestor reţele şi, nu în ultimul rând, avem o deficienţă în dotarea poliţiei de a lupta eficient împotriva lor. (...) Noi ne confruntăm (...) cu o zonă infracţională care este foarte bine dotată, organizată, de la mijloace tehnice până la posibilităţi de comunicaţii, de mobilitate", a mai spus Marcel Vela.

El a menţionat că un alt obiectiv al său este creşterea încrederii populaţiei în structurile MAI, după declinul înregistrat în ultimii ani.