Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, s-a întâlnit miercuri cu omologul său din Republica Moldova, Ion Chicu, pledând pentru intensificarea relaţiilor bilaterale, informează site-ul agenţiei Tass, citat de Mediafax.

Dmitri MedvedevFoto: Wikipedia

„Au fost pierdute multe oportunităţi în ultimii ani. Sincer vorbind, nu sunt sigur că acest lucru a fost bun pentru ţara dumneavostră şi că au apărut oportunităţi suplimentare. Dimpotrivă, am pierdut toţi aceşti ani. Sper că acum vom putea recupera oportunităţile pierdute”, a declarat Dmitri Medvedev.

„Sper că această vizită va oferi un nou impuls relaţiilor noastre economice, investiţiilor şi cooperării umanitare”, a subliniat Dmitri Medvedev.

La rândul său, Ion Chicu a declarat că vizita sa la Moscova este necesară nu doar din cauza lipsei de mult timp a dialogului dintre guvernele celor două ţări, ci şi în contextul relaţiilor apropiate dintre cele două popoare.

"Am venit aici pentru a relua dialogul guvernelor noastre pe diverse teme de cooperare. Cred că un dialog onest poate face acest posibilă rezolvarea problemelor şi intensificarea comerţului, a cooperării economice, umanitare şi culturale", a afirmat Ion Chicu. "Este important că vizita intervine imediat după numirea dumneavostră în funcţia de prim-ministru. Ne oferă şansa de a compara punctele de vedere şi de a face planuri de viitor", subliniat Dmitri Medvedev.