Ziua Internațională a bărbaților este marcată în 2019 pe 19 noiembrie, la 27 de ani de când a fost propusă pentru prima dată, iar tema acestei ediții este schimbarea în bine a mentalităților (“Making a difference for men and boys”).

ziua barbatilorFoto: Hotnews

Evenimentul celebrează contribuția pe care o aduc bărbații comunității și familiei, arată organizatorii. ”Accentuăm rolul modelelor pozitive și atragem atenția asupra sănătății bărbatului”, se arată pe platforma dedicată manifestării.

Inaugurată în Trinidad și Tobago în anul 1999, ziua internațională a bărbatului este un eveniment anual celebrat cu scopul de a ne concentra atenția pe sănătatea bărbaților și a băieților, dar și cu scopul de a promova egalitatea între sexe.

Ziua bărbatului a fost declarată pe data de 19 noiembrie, iar evenimentul este celebrat în peste 60 de state, printre care India, China și Statele Unite. Încă din anii 1960 a existat solicitarea pentru o zi internațională a bărbatului, moment în care s-a raportat faptul că mulți bărbați încearcă să transforme ziua de 23 Februarie în ziua lor, drept echivalentul zilei de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeilor, potrivit Click.ro.