Încă un bloc de locuințe din Timișoara a fost evacuat, luni seara, de autorități, după ce într-unul dintre apartamente s-ar fi făcut lucrări de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă care a făcut acțiunea și în imobilul în care trei persoane au murit și alte cîteva zeci au ajuns la spital, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentanților ISU Timiș, măsura de evacuare completă a blocului de pe strada Vaida Voievod a fost luată preventiv, pentru efectuarea măsurătorilor în vederea identificării nivelului de substanțe periculoase.

„În urma identificării unui singur apartament, care a efectuat aceeași operațiune de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă, s-a dispus evacuarea completă a blocului, ca măsură preventivă”, a anunțat ISU Timiș.

Ușa apartamentului în care s-a făcut deratizarea a fost sigilată cu bandă adezivă, iar cei 31 de locatari ai blocului au fost evacuați. Conform reprezentanților ISU Timiș, în imobil se vor face măsurători ale nivelului de substanțe periculoase, iar în cazul în care acesta va fi mare locatarii vor fi transportați spre alte spații de cazare.

Reprezentanții ISU Timiș au anunțat luni că au depistat prezența unei substanțe neurotoxice la etajele trei și patru ale blocului în care s-au înregistrat trei decese, după ce la sfârșitul săptămânii trecute s-a făcut o acțiune de dezinsecție și deratizare. Potrivit acestora, au fost evacuați locatarii tuturor celor 200 de apartamente din imobil. Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie.

Ministerul Sănătății a anunțat luni seara că alți 12 copii și 8 adulți au fost internați în spital, aceștia fiind în stare bună, cu o evoluție favorabilă. În acest caz, autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.