Primul mall din Sibiu a fost amendat imediat după inaugurare cu 50.000 de lei, pentru că a fost deschis fără autorizație de securitate la incendiu.

mallFoto: sibiu100%

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu au declarat că sediul primului centru comercial din orașul Sibiu a fost verificat imediat după inaugurare, joi. Mall-ul a primit o sancțiune de 50.000 de lei, pentru că s-a deschis fără autorizație de securitate la incendiu.

Centrul comercial a fost inaugurat joi, când au și apărut primele probleme. O farmacie a fost inundată la câteva ore de la inaugurare, reprezentanții centrului comercial declarând, pentru Mediafax, că s-a spart o conductă.

"S-a spart o conductă la o farmacie de la parter. Asta s-a întâmplat, am rezolvat problema. Se putea întâmpla oricând”, a spus un reprezentant al mall-ului.

ISU Sibiu anunța joi că a fost emis avizul de securitate la incendiu în data de 23 august 2019, iar în 13 noiembrie, miercuri, cu o zi înainte de inaugurare, operatorului economic i-a fost comunicat că în urma verificărilor făcute de ISU Sibiu în teren s-a constatat că nu au fost realizate măsurile de apărare împotriva incendiilor stabilite prin avizul de securitate la incendiu.

"Recepția nu a fost admisă. În aceeași zi, reprezentanții operatorului economic au depus documentele specifice obținerii autorizației de securitate la incendiu”, spuneau reprezentanții ISU Sibiu.