Birchall continuă disputa cu Dăncilă, acuzând-o din nou de minciună: Sau poate nu ați înțeles despre ce vorbeam. Ar fi mai grav decât o minciună de campanie

de MH     HotNews.ro
Vineri, 15 noiembrie 2019, 12:49 Actualitate | Esenţial


Ana Birchall
Foto: Facebook/ Ana Birchall
Ana Birchall continuă atacurile și o acuză din nou de minciună pe Viorica Dăncilă, după ce aceasta a spus că nu știe la ce se referă fostul ministru al Justiției atunci când vorbește despre "nenorocirile” și asaltul asupra justiției. Ana Birchall, exclusă din PSD, îi reamintește Vioricăi Dăncilă că au discutat despre subiectele controversate din justiție, precum recursul compensatoriu sau secția specială. Mai mult, îi aduce aminte despre corespondența purtată cu ea în 2017, pe tema Ordonanței 13. Atunci, Birchall era interimar la Justiție, după demisia lui Florin Iordache.

Viorica Dăncilă a afirmat, joi seară, că Ana Birchall vorbește ca și cum ar face parte din echipa de campanie a lui Klaus Iohannis și că fostul ministru al Justiției ar trebui să explice la ce s-a referit atunci când a vorbit despre "nenorocirile” și asaltul asupra sistemului. "Doamna Birchall trebuie să spună la ce face referire. Eu nu am de unde să știu".

Fostul ministru al Justiției a reacționat din nou, printr-un mesaj pe Facebook în care vorbește despre o "încă minciunică a doamnei Dăncilă cum că nu avea de unde să știe de nenorocirile găsite la Ministerul Justiției, de modificările toxice făcute în Comisia specială Iordache, de asaltul și asediul" asupra ministrului și Ministerului Justiției.

Ea îi amintește Viorcăi Dăncilă despre discuțiile avute pe temele sensibile din justiție și spune că mai există și varianta ca Viorica Dăncilă să nu fi înțeles ce vorbeau. "Eu însă sper sincer să nu fie vorba de asta, ar fi chiar mult mai rău decât o minciunică de campanie".

Mesajul integral al Anei Birchall:
 • "Aseară am mai citit o încă minciunică a doamnei Dăncilă cum că nu avea de unde să știe de nenorocirile găsite la Ministerul Justiției, de modificările toxice făcute în ”Comisia specială Iordache”, de asaltul și asediul la care am fost supusă eu și Ministerul Justiției.
 • Dancilă a afirmat cu nonsalanță și tupeu maxim că „Doamna Birchall să spună la ce face referire, eu nu am de unde să știu”.
 • Păi doamna candidat Dăncilă, nu ar fi mai bine să le spuneți dvs. românilor dacă ați avut sau nu discuții cu mine (unele chiar în ședințele de guvern), pe următoarele probleme din justiție, cu titlu de exemplu:
 • -LIBERAREA CONDIȚIONATĂ: înăsprirea condițiilor liberării condiționate respectiv, creșterea de la 60 la 65 de ani vârsta la care instanța putea dispune liberarea condiționată; pentru a beneficia de liberarea condiționată, condamnații pe viață trebuie să fi executat minim 25 de ani, față de 20 ani pe regula veche etc., majorarea fracției de 5/6 pentru infracțiuni pentru care legea prevede pedepse mai mari de 10 ani (fapt care mi-a adus prima cerere de remaniere din partea dvs.);
 • -SECȚIA PENTRU INVESTIGAREA INFRACȚIUNILOR DIN JUSTIȚIE: referitor la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, nici până în acest moment nu s-a putut explica credibil și nu mi-ați putut explica credibil marile semne de întrebare privind suprapunerile de competență cu DIICOT și alte parchete prin extinderea competenței la toată cauza indiferent de calitatea persoanelor! Cu alte cuvinte de ce această secție trebuie să analizeze tot dosarul în condițiile în care este imposibil ca această secție să aibă expertiza DIICOT de exemplu. Sau… poate asta s-a urmărit, dacă analizăm solicitările SIIJ de preluare a unor dosare imediat ce au început să funcționeze; sau de ce se încalcă principiul separarii carierelor judecătorilor și procurorilor; sau de ce s-au transferat catre Sectia Speciala dreptul de a exercita si retrage căi de atac în cauzele aflate pe rolul instanțelor sau soluționate definitiv anterior operaționalizării acestei secții.
 • - LEGEA PRIVIND RECURSUL COMPENSATORIU: reglementarea recursului compensatoriu în zile, în cazul cazării în condiții necorespunzătoare și considerarea ca executate suplimentar a unui număr de 6 zile pentru fiecare perioadă de 30 de zile – deci în medie 73 de zile pentru fiecare an, a condus la liberarea condiționată înainte de termen, a unui număr mare de deținuți, indiferent de infracțiunea pentru care au fost condamnați. Ce ridică un semn de intrebare este prevederea introdusă smecherește, in Comisia Iordache (si asa cum mi-au marturisit un numar foarte mare de parlamentari nu au stiut de aceasta prevedere si efectele sale toxice), conform căruia este faptul că dacă o singură celulă dintr-un pavilion nu îndeplinește standardele / condițiile CEDO atunci se consideră că nici celelalte celule nu îndeplinesc standardele, motiv pentru care s-a extins beneficiul recursului compensatoriu și pentru cei deținuți în condiții corespunzătoare. Efectele le-am vazut cu toții respectiv, un număr foarte mare de liberări condiționate pe baza recursului compensatoriu;
 • - IMPRESCRIBTIBILITATEA INFRACȚIUNILOR de viol, răpire, trafic de persoane, exploatarea minorilor și altele, măsură pe care v-am propus-o, dar ați refuzat-o fără să o analizați măcar (poate nu ați citit-o sau înțeles-o, nu știu);
 • - NECESITATEA ÎNĂSPRIRII REGIMULUI SANCȚIONATOR AL INFRACȚIUNII DE LIPSIRE DE LIBERTATE ÎN MOD ILEGAL și incriminarea separată a faptei comise prin RĂPIRE - ca formă agravată a lipsirii de libertate în mod ilegal precum și prevederea unor variante agravate, raportate la victimă;
 • - PENSIONARE ANTICIPATĂ A MAGISTRAȚILOR CU 20 DE ANI VECHIME, FĂRĂ LIMITĂ DE VÂRSTĂ: reglementare care s-a realizat fără o analiză temeinică a resursei de personal la instanțe și parchete și, mai cu seamă, fără să se prevadă cum va fi acoperită nevoia de judecători și procurori, în condițiile în care mai mult de 30% din numărul acestora are această vechime și îndeplinește condițiile de pensionare. Am propus abrogarea dispoziției sau prorogarea intrării în vigoare dar nu ați fost de acord.
 • - SCHIMBAREA MODALITĂȚII DE PROMOVARE LA ICCJ, printr-un concurs care constă într-un interviu ceea ce ridică semne de întrebare (față de procedura anterioară de concurs).
 • Ar mai fi o variantă: și dacă tot spuneți că dvs. că nu aveti de unde să stiți … poate nu ați înțeles despre ce vorbeam. Eu însă sper sincer să nu fie vorba de asta, ar fi chiar mult mai rău decât o minciunică de campanie.
 • P.S. Fiindcă tot veni vorba, i-aș aduce aminte doamnei Dăncilă și despre corespondența noastră din 2017, când eram ministrul justiției interimar dupa ce Iordache a fost dat afara din guvern, pe tema OUG 13. Da! Exact acea OUG privind amnistia și grațierea, a cărei ferventă susținătoare era dumneaei pe vremea aceea, în calitatea domniei sale de europarlamentar. Nu de alta, dar am convingerea că "execuția" mea din funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene are o legatură și cu acea corespondență".
Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat marți, după ședința Comitetului Executiv al PSD, excluderea Anei Birchall din partid. "Faptul că a ieșit pe declarații pe justiție fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înțeles votul de la europarlamentare și de atunci nu am mai vorbit despre justiție. Era subiectul celor care aveau probabil probleme cu justiția dintre candidați", a motivat liderul PSD.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6409 vizualizari

 • +19 (21 voturi)    
  /// (Vineri, 15 noiembrie 2019, 13:01)

  hmara [utilizator]

  Mi se face scarba, traiesc o stare de voma cand ma gindesc la mizerabilii din psd in general si la cei din comisia Iordache in special.
  Oameni intunecati la suflet si gandire, cenusii in mentalitate.
 • -7 (17 voturi)    
  E clar (Vineri, 15 noiembrie 2019, 13:02)

  batmanss [utilizator]

  Suntem pusi din nou in situația de a vota răul cel mai mic. Nu scăpăm de spaima PSD așa ușor , fantoma lui Dragnea încă ne mai bântuie ...
 • -20 (24 voturi)    
  de ce nu se inscrie madam in alt partid? (Vineri, 15 noiembrie 2019, 13:05)

  cucuveaua mov [utilizator]

  ca oricum nu era locul ei in psd?
  aaa, era cu cal troian ifiltrat in psd.
  ghinion
  • +9 (9 voturi)    
   Da? (Vineri, 15 noiembrie 2019, 13:56)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

   Dar de ce nu pleaca peremistii lui WC Tudor din GIO PSD?
 • +16 (20 voturi)    
  Cum e posibil (Vineri, 15 noiembrie 2019, 13:35)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Cum e posibil sa dialoghezi cu o proasta nesimtita, asa cum e sluga hotilor VeVe Drancila - otreapa de Videle?
 • -16 (24 voturi)    
  Zero barat! (Vineri, 15 noiembrie 2019, 13:41)

  Maia1 [utilizator]

  Orice politician care activeaza intr-un partid politic trebuie sa aiba bunul simt sa se supuna deciziei majoritatii sau sa se retraga din acel partid!
 • -21 (23 voturi)    
  Nu stie sarmana de ce a fost .... (Vineri, 15 noiembrie 2019, 13:45)

  vodatepes [utilizator]

  nu stie sarmana de ce a fost data afara din PSD? Pentru ca a chiulit de la sedintele de la CSM. Stim madam la ce sedinte ai lipsit in ultima perioada a mandatului. Succes
  • +9 (9 voturi)    
   Nu fai .. (Vineri, 15 noiembrie 2019, 15:38)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   . s-a comunicat foarte clar ca a fost demisa pentru ca a vorbit despre .. justitie.

   Uite ce declara veorica voastra, in marea ei intelepciune:

   "După alegerile europarlamentare, am hotărât cu toții că nu mai discutăm despre justiție, guvernul nu va interveni în niciun subiect legat de justiție. Ne-am învățat lecția şi nu vrem să mai repetăm greșelile făcute. Doamna Birchall a ieșit în spațiul public cu teme legate de justiție și acest lucru i-a deranjat pe colegi." "Faptul că a ieşit pe declaraţii pe justiţie fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înţeles votul de la europarlamentare şi de atunci nu am mai vorbit despre justiţie."

   Deci, ca sa-ti traduc, ca voi suntet mai greuti de cap, ministrul justitiei nu are voie sa vorbeasca despre .. justitie. E simplu.
 • +18 (24 voturi)    
  Tot respectul... (Vineri, 15 noiembrie 2019, 13:48)

  Nonidem [utilizator]

  Tot respectul pentru doamnaBirchall!Acesta este adevaratul caracter al unei persoane, care din respect pentru principiile de justitie,are curajul de a se opune celor din propria formatiune politica,atunci cand acestia incalca orice norme de justitie,orice norma de bun simt!In locul d-lui Orban,eu as fi lasat-o in continuare ministrul Justitiei!Binemerita de la Patrie!
 • +8 (8 voturi)    
  Bravo Ana! (Vineri, 15 noiembrie 2019, 15:25)

  2016 [utilizator]

  Am postat de fiecare data cand Birchall a raspuns minciunilor si manipularilor ordinare din partea cotcoda(n)cilei si a mafiotilor din sultanatul PSDragneev!
  Se observa ca stie ce zice, cu subiect si predicat, demontand toate elucubratiile pzdiste! Succes!
 • +7 (7 voturi)    
  Ana, trebuie sa intelegi (Vineri, 15 noiembrie 2019, 17:13)

  John M. [utilizator]

  ca Vasilica e sub o gramada de stres zilele astea pentru ca in 10 zile va disparea in istoria trista a Romaniei, saraca (adica bogata)...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by